ΘεσσαλίαΛάρισα

Κλείνουν απόψε και αύριο το βράδυ οι σήραγγες στα Τέμπη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες των Τεμπών από το ύψος του Ευαγγελισμού μέχρι τον κόμβο του Πλαταμώνα, ανακοίνωσε η αστυνομία λόγω εργασιών ενσωμάτωσης του Συστήματος Διαχείρισης Συστημάτων των σηράγγων Τ1-Τ2-Τ3 στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμου (IMMS)oco.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν σήμερα την Τετάρτη (10-07-2019) και αύριο Πέμπτη (11-09-2019) καθημερινά από τις 22:00 έως τις 6:00 της επομένης με:

(α). Ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Χ/Θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του Α/Κ Πλαταμώνα (Χ/Θ 400+265) του Α.Θ.Ε., και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

Θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-9α (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή 2 λωρίδων) καθώς και το τυπικό σχέδιο 5-6α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό της εισόδου του Α/Κ Ευαγγελισμού προς Θεσσαλονίκη, θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-9β (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή 3 λωρίδων) καθώς και το τυπικό σχέδιο 5-6α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό της εισόδου του Α/Κ Λεπτοκαρυάς προς Αθήνα, (β). Αποκλεισμό του κλάδου εισόδου προς τον Αυτοκινητόδρομο στον ημικόμβο Ραψάνης, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Θα εφαρμοστεί επίσης το τυπικό σχέδιο 5-6α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου).

Επιπλέον, πριν την έναρξη εφαρμογής των παραπάνω κμκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πρέπει να αποκλειστούν οι υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Ευαγγελισμός – Λεπτοκαρυά τουλάχιστον δύο ώρες πριν, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος.