Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023 09:15
ΒόλοςΤοπικά

Κιβωτός του Κόσμου στον Βόλο: Ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος (βίντεο)


Στη δομή του Βόλου φέρεται να μετέβη το τελευταίο 48ωρο, κλιμάκιο του Ανηλίκων το οποίο και πήρε κατάθεση από ανήλικο, φιλοξενούμενο της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην περιοχή.

Τον ανήλικο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να έδειξε άλλο παιδί σε κατάθεσή του στις Αρχές για την υπόθεση των κακοποιήσεων. Στη δομή του Βόλου είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου, ενώ δεν είναι γνωστό τι ακριβώς περιέγραψε ο ανήλικος πως συνέβαινε. Η προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί για τη δομή σε πρώτο πλάνο έρχονταν οι καταγγελλόμενες κακοποιήσεις, όμως φαίνεται πως υπάρχουν πλέον ακόμα πιο σοβαρές καταγγελίες.

Αυτή είναι η δεύτερη πλέον καταγγελία για ασέλγεια σε ανήλικο και μάλιστα σε βάρος του ίδιου προσώπου της άλλοτε ηγεσίας της Κιβωτού. Σε ό,τι αφορά τους ξυλοδαρμούς στο Βόλο, ως δράστης φέρεται πρόσωπο από τον κύκλο του ιδρυτή της Κιβωτού, πατέρα Αντωνίου. Πρόσωπο το οποίο όπως και άλλοι στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιο, απομακρύνθηκαν με απόφαση της νέας διοίκησης της Κιβωτού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση.

Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος. Στελέχη της αστυνομίας ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο και του πήραν, κάτω από άκρα μυστικότητα, κατάθεση.