ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Επιδεινώνεται ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής. Η κακοκαιρία αναμένεται να είναι παρατεταμένη και να κρατήσει έως και το τέλος της εβδομάδας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως και το βράδυ της Πέμπτης, 16 Μαΐου.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής, 12 Μαΐου, στα βορειοδυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, και την Τρίτη, 14 Μαΐου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Από την Τετάρτη, 15 Μαΐου, και στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (έναν έως τέσσερις βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, και την Τρίτη, 14 Μαΐου, αναμένεται άνοδος, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη, 14 Μαΐου και την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

 

 

Πηγή: ethnos.gr