ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΥΦΑΙΕΣ

Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων -Παράταση στα μηχανογραφικά [βίντεο]

Σημαντικές αποφάσεις για το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το ζήτημα της προσχολικής αγωγής, καθώς και για το -«φλέγον» το τρέχον διάστημα- θέμα της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων ελήφθησαν κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, -κατά την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου- η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου έληγε την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουλίου

Κεραμέως: Δεν αλλάζει το εξεταστικό σύστημα -«Τέλος» η Νομική της Πάτρας

Σε ό,τι αφορά το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Οι μαθητές δεν χρωστούν κάτι επειδή αλλάζουν οι κυβερνήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα προωθηθούν άμεσα βελτιώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση που είχαν η υπουργός Παιδείας με τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε επίσης να μην ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός της δομής των βρεφονηπιακών σταθμών. Παρά ταύτα, επισήμανε ότι για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές πρέπει να βεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό.