Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:58
LIFE

Κάτια Δανδουλάκη: «Αυτό σε εμένα ποτέ ξανά» – Χαμός με την ηθοποιό στον αέρα της ΕΡΤ


Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Κάτια Δανδουλάκη.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ για το #metoo και τη στάση που κράτησε η ίδια στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη για το #metoo και τον Φιλιππίδη

«Η ιστορία είναι κύκλοι. Πιστεύω ότι έγινε μία κάθαρση σε μεγάλο βαθμό. Αισθάνθηκαν και τα θύματα τουλάχιστον κάποια δικαίωση μέσα στην ψυχή τους. Εύχομαι αυτό να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά αν πάμε πίσω στην Ιστορία και δούμε τα πράγματα, βλέπετε ότι αυτά έρχονται και ξανάρχονται μετά από χρόνια» δηλώνει η Κάτια Δανδουλάκη.

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση που πήρε να απομακρύνει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη θεατρική παράσταση, υπερασπιζόμενη τη Λένα Δροσάκη, η Κάτια Δανδουλάκη απάντησε: «Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι με κουράγιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν ήταν κάτι ηρωικό, ήταν θέμα χαρακτήρα. Η ψυχή μου ούρλιαζε. Όταν μου πιέσεις την ελευθερία ή βλέπω ότι πιέζεται η ελευθερία του άλλου, υποφέρω. Δεν αντέχω τον φόβο, δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μη φοβάσαι».

«Από μικρή το είχα αυτό. Και καμιά φορά στο επάγγελμα μου λένε: Κάτια, επειδή έχεις τώρα τη δύναμη το κάνεις. Λέω: μη σας ξανακούσω να το λέτε αυτό. Πολύ μικρή, είχα κάνει ελάχιστα πράγματα και είχα κρατήσει την ίδια στάση. Άφησα το γύρισμα και είπα: αυτό σε εμένα ξανά ποτέ. Θυμάμαι η Ελβίρα Ράλλη μου λέει: μπράβο, παιδί μου, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα» περιέγραψε στη συνέχεια η Κάτια Δανδουλάκη.

«Λεκτική ήταν η κακοποίηση. Γιατί το παραπέρα δεν υπήρχε περίπτωση. Θα είχα εκραγεί και θα τον είχα πετάξει στον αέρα. Ήμουν 19-20 χρονών. Είναι σαν αντανακλαστικό, δεν είναι δύναμη. Είπα: εγώ δεν θα ξανάρθω εδώ. Είχα τόσο καθαρό το παρελθόν μου. Παρακάλεσα μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα… τέρμα. Γι’ αυτό λέω ότι κανένας δεν μπορεί να με ακυρώσει. Η ζωή μου δεν ακυρώνεται» συμπληρώνει η Κάτια Δανδουλάκη.

Δείτε τα βίντεο