ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου: Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Ελληνική Λύση, απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Το διυπουργικό νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο και τους ΟΤΑ, που περιλαμβάνει και τη διάταξη για το ασυμβίβαστο που επηρεάζει την Βασιλική Θάνου και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ και καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για άρθρα, τα οποία έγιναν επίσης δεκτά κατά πλειοψηφία.

Ζήτησε ονομαστική για το άσυλο, αλλά απουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, απουσίαζε από τη διαδικασία, όπως και το ΜέΡΑ25. Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση τροπολογιών από το υπουργείο Εργασίας την τελευταία στιγμή. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, που επίσης είχαν αποχωρήσει, επέστρεψαν για την ψηφοφορία.

Για το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, ενώ το εν λόγω άρθρο καταψήφισε το ΚΚΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Πηγή: iefimerida.gr