Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 14:22
ΒόλοςΤοπικά

Καταδικάστηκε ο 40χρονος που έκλεψε 600 ευρώ από ταξί στον Βόλο


Στο Αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες ο 40χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, αφού είχε αποσπάσει 600 ευρώ από το ταξί που τον μετέφερε για να αγοράσει, όπως παραδέχθηκε, ηρωίνη.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο ο 53χρονος οδηγός του ταξί, ο ίδιος βρισκόταν στην πιάτσα των ΚΤΕΛ όταν ο 40χρονος του ζήτησε να τον μεταφέρει στην Νεάπολη στην συνοικία των Ρομά. Ο 53χρονος δέχτηκε και του ζήτησε να περιμένει για λίγο έξω από το όχημα, για να πάει να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα από πάγκο που βρίσκεται εκεί κοντά.

Όταν επέτρεψε όμως βρήκε τον κατηγορούμενο μέσα στο ταξί, να κάθεται στα πίσω καθίσματα, κάτι που του φάνηκε ύποπτο. Εκείνη την ώρα δεν ήλεγξε αν λείπει και απλά επισήμανε στον 40χρονο πως μπήκε στο όχημα χωρίς να περιμένει την επιστροφή του, ενώ πραγματοποίησε κανονικά το δρομολόγιο που του είχε ζητήσει.

Στην συνέχεια ο 53χρονος πήγε να πάρει την κόρη του για να μεταφέρει το παιδί σε κάποιες δραστηριότητές του, και μόνο αργότερα αντιλήφθηκε πως έλειπαν τα 600 ευρώ που φύλασσε στο ταξί, προκειμένω να τα δώσει σε συνεργείο αυτοκινήτων όπου τα χρωστούσε.

Ο άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ βγήκε και ο ίδιος σε αναζήτηση του 40χρονου δράστη, εντοπίζοντάς τον μετά από κάποιες ώρες και ακινητοποιώντας τον μέχρι την σύλληψή του από τις αρχές.
Μετά από αστυνομικό έλεγχο στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν 340 ευρώ και 4,45 γραμμάρια ηρωίνη, κρυμμένα στο εσώρουχό του.

“Θα μου λείψουν αυτά τα χρήματα γιατί έχω να πληρώσω πέρα από το συνεργείο και την διατροφή του παιδιού μου” δήλωσε ο 53χρονος οδηγός στην δικαστική αίθουσα.

Στην απολογία του ο δράστης παραδέχθηκε την κλοπή αλλά ισχυρίστηκε πως το συνολικό ποσό που απέσπασε ήταν 350 ευρώ, από τα οποία ξόδεψε μόνο ..10 για να εξασφαλίσει την δόση του.

Ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για κλοπή και παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.