Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:21
ΘεσσαλίαΚαρδίτσα

Καρδίτσα: “Συναγερμός” στο νοσοκομείο από θετικό στον covid-19 ασθενή που χειρουργήθηκε εκτάκτως


“Συναγερμός” έχει σημάνει στο νοσοκομείο Καρδίτσας από περιστατικό που μπήκε εκτάκτως στο χειρουργείο, μεταφέρθηκε στην ΩΡΛ κλινική και κατόπιν ήρθαν τα αποτελέσματα του τεστ για covid 19  που ήταν θετικά.

Πρόκειται για ένα άνδρα μέσης ηλικίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στην τραχεία και τον τράχηλο υπό συνθήκες που διερευνώνται. Αφού αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σταμάτησε η αιμορραγία, μεταφέρθηκε στο χειρουργείο για να γίνει τραχειοτομή, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα το πρώτο διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net κάποια στιγμή της διαδικασίας ελήφθη και δείγμα για κορονοϊό αλλά όλη η διαδικασία που προαναφέραμε έγινε πριν την ύπαρξη αποτελέσματος.

Μεταφέρθηκε στην ΩΡΛ κλινική και κατόπιν ήρθαν τα αποτελέσματα που επέβαλλαν την μεταφορά του αρχικά στον ειδικό χώρο που υπάρχει στο Τ.Η.Ν. και κατόπιν στην οφθαλμολογική κλινική που έχει καταστεί κλινική covid.

Όπως γίνεται κατανοητό από το διάστημα της έλευσης του, μέχρι και την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του τέστ μεσολάβησε σειρά επαφών με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο χειρουργείο όσο και σε άλλα σημεία, όπως η ΩΡΛ κλινική και είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία παρότι στο νοσοκομείο τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος που ήρθε σε επαφή με το περιστατικό μπήκε σε εξαήμερη προληπτική καραντίνα, ενώ οι χώροι που φιλοξενήθηκε απολυμάνθηκαν. Τα απαραίτητα τεστ θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

 

 

Πηγή: karditsalive.net