ΒόλοςΤοπικά

Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 14:30, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΕΚΒ (τηλ. 24210-24735), μέχρι σήμερα στις 21:00.

Στην ανακοίνωση –κάλεσμα του ΕΚΒ αναφέρονται τα εξής:

«Μήνυμα αντίστασης και πάλης ενάντια στη φιλεργοδοτική πολιτική της Κυβέρνησης καλούνται να στείλουν, με τη μαζική παρουσία τους στο αυριανό Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ (6 μ.μ., στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη), οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαληλικού Κέντρου Βόλου, οι εργαζόμενοι θα καταγγείλουν την «νεοφιλελεύθερη στροφή» της Κυβέρνησης και θα την προειδοποιήσουν να μην αποτολμήσει να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδιά της, που υπονομεύουν τα εργατικά κεκτημένα και δικαιώματα, προετοιμάζοντας την κατάργηση των συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να παραδώσουν τον σημαντικό αυτόν κοινωνικό πυλώνα στα μεγάλα Ιδιωτικά συμφέροντα.

Παράλληλα, θα σταλεί μήνυμα στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπισθεί αγωνιστικά οποιαδήποτε επιχείρηση απαξίωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, όπως επιχειρεί να κάνει ο κ. Βρούτσης, «εισάγοντας», διαβλητές και ύποπτες φιλεργοδοτικές πρακτικές (ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών στελεχών, ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις απεργίες, κλπ)!

Αδιαπραγμάτευτα αιτήματα των εργαζομένων: η σταθερή και πλήρης εργασία, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αποκατάσταση του συνόλου του περιεχομένου και της καθολικής δέσμευσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ο σεβασμός των αποτελεσμάτων της.

Επίσης, δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων. Εξασφάλιση της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αποτελεσματική πρόσβαση σε ταχείες διαδικασίες επίλυσης των εργατικών διαφορών είτε διοικητικές (ελεγκτικοί μηχανισμοί) είτε δικαστικές. Ανεξαρτησία, ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΦΚΑ. Θεσμοθέτηση σε διαρκή βάση του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος είχε καταργηθεί σε βάρος της προώθησης των εργατικών θέσεων και διεκδικήσεων.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Πολιτικές ανάπτυξης, για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την αξιοποίηση όλων των υλικοτεχνικών υποδομών και του ντόπιου εργατικού δυναμικού. Πολιτικές, που να βγάζουν την περιοχή μας, από το πολύχρονο μνημονιακό τέλμα της ύφεσης. Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της εργοδοτικής ασυδοσίας, με ενίσχυση και όχι υποβάθμιση των Ελεγκτικών Μηχανισμών (ΣΕΠΕ)».