ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες μετά τον θάνατο εικονολήπτη

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες μετά τον θάνατο εικονολήπτη στην Καλαμάτα από σαΐτα. Οι επτά συλληφθέντες πήραν τριήμερη προθεσμία, όπως προβλέπει η διαδικασία αυτοφώρου. Τα επτά άτομα θα δικαστούν την Παρασκευή.

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος που συνελήφθη, μιλώντας στο OPEN TV και τον Δημήτρη Φρέσκο, υποστήριξε ότι είναι ο μόνος αναρμόδιος για τη διοργάνωση του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα. Είπε ότι είναι πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Σύνδεσης Αποχέτευσης Καλαμάτας. Τόνισε ότι ποτέ δεν είχε καμία σχέση με τον εορτασμό του συγκεκριμένου. Υποστήριξε ότι ο ίδιος άδικα βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου.

Οι κατηγορίες 

Τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο νωρίτερα για τον θάνατο του εικονολήπτη Κ. Θ., ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου, στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα. Τη Δευτέρα, οι άνδρες που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν  κατηγορίες.

Ειδικότερα, στον καπετάνιο του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στον πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας και δημοτικό σύμβουλο (σήμερα) ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.