Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 00:55
Χωρίς κατηγορία

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Μήνυση κατ’ αγνώστων για διαρροή απόφασης πειθαρχικού για αντιεμβολιαστή γιατρό


Μήνυση κατ’ αγνώστων για τη διαρροή της απόφασης του Πειθαρχικου Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να τιμωρήσει τον αντιεμβολιαστή γιατρό που ελέγχεται και για ποινικές πράξεις από τη δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες ασθενών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου που συνεδρίασε χθες βράδυ. Επιπλέον αναμένει την απόφαση του Β’θμια Πειθαρχικού Συμβουλίου για να προχωρήσει και στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ιατρείου του εν λόγω γιατρού, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ., Χρ, Βενέτης.

Ειδικότερα ο κ. Βενέτης ανέφερε ότι η απόφαση του Πειθαρχιακού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου παραδόθηκε στο Δ.Σ. το Φεβρουάριο του 2023 και το Δ.Σ. την παρέδωσε στον Εισαγγελέα που διεξάγει προκαταρκτική για το θέμα του αντιεμβολιαστή γιατρού μετά από καταγγελίες ασθενών. Επίσης την παρέδωσαν στον πειθαρχικά τιμωρηθέντα γιατρό, στο ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο και στον αρμόδιο υπουργό. “Πρώτη φορά που επιβάλλεται ποινή ιατρικής παύσης από το ιατρικό λειτούργημα. Ο γιατρός άσκησε έφεση και εξετάζεται από ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο“.

Επιπλέον ο κ. Βενέτης τόνισε ότι δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Α’θμιου πειθαρχικού και των στοιχείων του γιατρού, πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση και κριθεί ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τη δράση του γιατρού. “Εμείς χθες είχαμε Δ.Σ. και αποφασίσαμε να καταθέσουμε μήνυση κατ’ αγνώστων για την δημοσιοποίηση αυτής της υπόθεσης“.

Επίσης ανέφερε ότι, το περισσότερο που μπορεί να κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, μετά την απόφαση του Β’θμιου Πειθαρχικού είναι να αφαιρέσει από τον γιατρό την άδεια λειτουργίας του ιατρείου και να τον διαγράψουν από τα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου. Τέλος τόνισε ότι, είναι βασικό όλες οι κινήσεις του Ιατρικού Συλλόγου να είναι νόμιμες και η δικαιοσύνη πρέπει να δρα ανεξάρτητα. “Δεν σχολιάζω αποφάσεις. Θέλω ως πρόεδρος του ΙΣΜ τα βήματά μου να είναι σύμφωνα με το νόμο και τη δημοκρατία. Όχι ενέργειες που να έχουν νομικές συνέπειες“.

Πηγή: ertnews.gr