Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 05:37
Βόλος

Η Ζ. Μακρή στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Θεόδωρου Β. Μπατάκα


Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Β. Μπατάκα, εφημέριου του Μητροπολιτικού Ναού και Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, με τίτλο «ΙΚΕΣΙΑ: Μια γεύση από το Θεοτοκάριο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου».

Η προσέλευση πλήθους κόσμου και η προσήλωσή τους στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση ήταν συγκινητική και απέδειξε την δύναμη της πίστης, της γνώσης, του ενδιαφέροντος για τα κοινά, τα ανθρώπινα και τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία.
Στη συζήτηση, που συντόνισε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Σ. Οικονόμου, η υφυπουργός Παιδείας μίλησε εγκάρδια για τον ιερωμένο και συγγραφέα Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Β. Μπατάκα, αναδεικνύοντας το πολυσχιδές έργο του, ποιμαντικό, κοινωνικό, συγγραφικό, ενώ αναφέρθηκε στην πολυετή μεταξύ τους σχέση εκτίμησης και σεβασμού και στην αγαστή συνεργασία τους, που με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει και δυναμώνει την πεποίθηση της υφυπουργού ότι η Εκκλησία είναι πολύτιμος συνοδοιπόρος και άοκνος συμπαραστάτης της Παιδείας και των Γραμμάτων.