Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:36
ΒόλοςΤοπικά

Η Ζ. Μακρή στα εγκαίνια του 50ού Επετειακού Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου τέλεσε τα επίσημα εγκαίνια του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου, όπου παραβρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή προσκεκλημένη του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και του Προέδρου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κ. Πλαστάρα.

Η επετειακή διοργάνωση του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου, «φωτίζει» την πολύχρονη πορεία του θεσμού, που, φέτος, τιμά, με σειρά εκδηλώσεων, τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ενώ φιλοξενεί ειδικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού. Σημαντική, επίσης, η κοινωνική ευαισθητοποίηση και παιδαγωγική μέριμνα των διοργανωτών με τη φιλοξενία ομιλιών σχετικά με τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό, θεματικές που απασχολούν, προβληματίζουν και απαιτούν προσοχή, ενημέρωση, ενεργοποίηση και επαγρύπνηση.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε σχετικά με το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που φιλοξενείται στο Ζάππειο: «Το Φεστιβάλ Βιβλίου έχει γίνει μια αγαπημένη συνήθεια, μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμία, συνάντηση και διάλογο με τους εκδότες, τους συγγραφείς, τα έργα τους, μια πολύτιμη επαφή με τον καθημερινό πολιτισμό που μας προσφέρει, γενναιόδωρα, η ανάγνωση ενός βιβλίου.

Φέτος, γιορτάζουμε τα 50 χρόνια Φεστιβάλ Βιβλίου, γιορτάζουμε έναν θεσμό που συστήνεται στα παιδιά και τους νέους, μεγαλώνει, ωριμάζει, ανανεώνεται και εξελίσσεται μαζί με τους δημιουργούς, τους επισκέπτες, τους παλιούς και καινούργιους φίλους, τους σταθερούς θαμώνες αλλά και εκείνους που επιστρέφουν στις διαδρομές του ζητώντας να ανακαλύψουν νέους κόσμους, να εξερευνήσουν απάτητα εδάφη, να ταξιδέψουν σε ανοιχτό ορίζοντα μέσω των βιβλίων, των κειμένων, των εικόνων, της φιλαναγνωσίας».