Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 22:55
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η στιγμή που τραυματίζεται ο 22χρονος που βούτηξε για τον σταυρό στον Θεολόγο – Δείτε βίντεο


Τραυματισμένος ανασύρθηκε από την θάλασσα του Θεολόγου Μαλεσίνας ένας 22χρονος που βούτηξε για να πιάσει τον Σταυρό.

Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, ο νεαρός έπεσε στη θάλασσα με βουτιά, χωρίς να υπολογίσει πως ήταν ιδιαίτερα ρηχά.

Δείτε βίντεο:

 

Μετά την βουτιά σηκώθηκε, φίλησε τον Σταυρό, στην συνέχεια όμως ζαλίστηκε και έπεσε στο νερό. Με την βοήθεια άλλων πολιτών, ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Αταλάντης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας, αφού είχε χτυπήσει στο κεφάλι και τα χέρια.

Πατέρας 22χρονου: «Είναι πολυτραυματίας»

Για την κατάσταση του 22χρονου μίλησε στο Mega ο πατέρας του, τονίζοντας πως «κάνουμε μαγνητικές και αξονικές να δούμε τι γίνεται. Είναι στο νοσοκομείο της Λάμιας, έχει χαρακτηριστεί πολυτραυματιάς».

Δείτε βίντεο:

 


Όπως καταγγέλει ο ίδιος, «το ΕΚΑΒ μετά από έκκληση δύο γιατρών που ήταν εκεί τυχαία, ήρθε μετά από μιάμιση ώρα. Το παιδί μεταφέρθηκε στην Αταλάντη που δεν μπορούσαν να του παρέχουν ούτε πρώτες βοήθειες. Εκτός από τη μιάμιση ώρα το ασθενοφόρο, είναι απαράδεκτο να κάνουν αγιασμό υδάτων σε 30 εκατοστά νερό και με μια ξύλινη εξέδρα».

Η θέση του ΕΚΑΒ

Αναφορικά με την καταγγελία του πατέρα του 22χρονου για την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ να φτάσει στο σημείο, πληροφορίες αναφέρουν πως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση για το περιστατικό στις 11:45 π.μ. Έγινε άμεση διαβίβαση και η άφιξη ασθενοφόρου από Καμένα Βούρλα στο σημείο έγινε στις 12:20, δηλαδή έφτασε στο σημείο του συμβάντος σε 35 λεπτά.

Η παραλαβή του τραυματία καθυστέρησε 35 λεπτά γιατί υπήρχαν γιατροί από το κοινό που είχαν «αναλάβει» το παιδί (είχαν βάλει ορό κλπ).

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε μόνο κατάγματα και στα δύο άνω άκρα και τελικά διεκομίσθη στο ΚΥ Αταλάντης στις 13:33 και στη συνέχεια στο ΓΝ Λαμίας στις 14:20.