ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σόουµπιζ στη µάχη της κάλπης

Ηθοποιοί, άνθρωποι της τηλεόρασης, καλλιτέχνες και δηµοσιογράφοι βάζουν υποψηφιότητα διεκδικώντας µια θέση στην Ευρωβουλή, στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα πολιτικά κόµµατα προσπαθούν να προσδώσουν λίγη από τη λάµψη του θεάµατος στα ψηφοδέλτιά τους.

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι-µε µεγάλη εµπειρία ο καθένας στον χώρο του- βγαίνουν µπροστά, επιλέγουν να ασχοληθούν µε τα κοινά και να πάρουν θέση για τα θέµατα που απασχολούν την Ευρώπη και τη χώρα µας. Ετσι και στις εκλογικές αναµετρήσεις του 2019 έχουν επιλεγεί αρκετά πρόσωπα, καταξιωµένα στον χώρο του θεάµατος, που έκαναν σταδιοδροµία µπροστά στις κάµερες ή και στα τηλεοπτικά στούντιο, ενώ δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Ποιοι είναι, όµως, αυτοί οι υποψήφιοι;

Οι «Αλέξηδες» 

«Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εντούτοις εγώ είµαι µεγαλόψυχος» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας, στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, τον συνονόµατό του Αλέξη Γεωργούλη. Με αυτή του την ανακοίνωση ο πρωθυπουργός επισφράγιζε την υποψηφιότητα του ηθοποιού. Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης, µάλιστα, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» µίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να διεκδικήσει µια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. «Νιώθω ότι µπορώ να συνεισφέρω και εγώ µέσα από τη διαδροµή µου στον χώρο του πολιτισµού, να βάλω δηλαδή ένα λιθαράκι σε µια µεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα για να δυναµώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι σήµερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα από ποτέ».

4786905.jpg
O Αλέξης Γεωργούλης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφία: Eurokinissi)

 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, την οποία το ευρύ κοινό γνώρισε από τη συµµετοχή της στο «Fame Story 2». «Θέλω να δηµιουργηθεί ένα ανάχωµα κατά της ακροδεξιάς» έχει πει η ίδια. Πάντως, η τραγουδίστρια έχει διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Ελλήνων µε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές τον Σεπτέµβριο του 2015.

4769294.jpg
Ραλλία Χρηστίδου (Φωτογραφία: Εurokinissi)

 

Από την άλλη, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας φιγουράρει το όνοµα της δηµοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα. Η ίδια, έχοντας µακρόχρονη πορεία στα ΜΜΕ, αποφάσισε να συµπορευτεί µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί «εκείνος µου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική καρέκλα και να βάλω τα δυνατά µου για να αναδειχθεί η αξία της κλασικής παιδείας και του πολιτισµού στην Ευρώπη».

2631836.jpg
Βίκυ Φλέσσα (Φωτογραφία: Eurokinissi)

 

Πάντως, ο επικεφαλής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές του 2019 και η γνωστή δηµοσιογράφος Εµη Λιβανίου. Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθηµα ευθύνης αποδέχθηκα την τιµητική πρόταση του προέδρου της Ν∆, Κυριάκου Μητσοτάκη, να είµαι υποψήφια του κόµµατος». Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ξεχωρίζουν το όνοµα της δηµοσιογράφου και παρουσιάστριας Σεµίνας ∆ιγενή και αυτό της ηθοποιού και πρώην βουλευτού του κόµµατος Λίλας Καφαντάρη.

603304.jpg
Σεμίνα Διγενή (Φωτογραφία: Εurokinissi)

Στην Αθήνα 

Ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, µε πολλές συµµετοχές σε σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις, ασχολείται χρόνια µε τα κοινά και υπήρξε βουλευτής µε το Ποτάµι. Σε αυτές τις εκλογές ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του µε τον υποψήφιο δήµαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Με τον ίδιο θα κατέβαινε υποψήφια και η Ζέτα ∆ούκα, όµως αποσύρθηκε επειδή η ίδια παρουσιάζει την εκποµπή ευεξίας στον ΑΝΤ1 µε τον τίτλο «Thrive». «Απέσυρα την υποψηφιότητά µου από τις δηµοτικές εκλογές 2019 µε πόνο ψυχής και στεναχώρια, επειδή ο εκλογικός νόµος απαγορεύει την τηλεοπτική εµφάνιση ενός υποψηφίου πάνω από δύο φορές σε ένα κανάλι την προεκλογική περίοδο», δήλωσε η ίδια.

9531_gianis_floriniotis_332016.jpg
Γιάννης Φλωρινιώτης (NDP photos)

 

Ένα διαφορετικό βήµα στη ζωή της επέλεξε να κάνει και η Χριστίνα Πολίτη. Η κοσµικογράφος και πολύ καλή φίλη της Αννας Βίσση είναι υποψήφια δηµοτική σύµβουλος στον ∆ήµο Αθηναίων, στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου. Υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος Θεσσαλονίκης είναι και ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο δηµοφιλής καλτ τραγουδιστής κατεβαίνει µε τον υποψήφιο δήµαρχο Παναγιώτη Ψωµιάδη. Αντίθετα, σοβαρό και ισχυρό χαρτί αποτελεί η υποψηφιότητα του θρύλου του ποδοσφαίρου Γιώργου Κούδα µε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το µέλλον». Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κούδα έκανε γνωστή ο υποψήφιος δήµαρχος Γιώργος Ορφανός.

 

 

Πηγή: ethnos.gr