Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 17:34
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ράνια Σβίγκου στο Παρίσι εναντίον Μακρόν -Γιατί παρεξηγήθηκε που έγραψαν για τα …φρύδια της


Στο Παρίσι ταξίδεψε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή της στους διαδηλωτές του Παρισιού που διαμαρτύρονται για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν, που ανεβάζει το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη.

Η κα Σβίγκου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενώ είχε συναντήσεις με στελέχη κομμάτων που απαρτίζουν τον αριστερό συνασπισμό NUPES.

Το ταξίδι της Ράνιας Σβίγκου δεν πέρασε απαρατήρητο από την εφημερίδα «Τα Νέα», τα οποία της υπενθύμισαν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος νομοθετούσε συνταξιοδότηση όχι στα 64 όπως ο Μακρόν, αλλά στα 67 έτη!

«Υποθέτω πως η κυρία Σβίγκου, όταν ο “δικός τους” Κατρούγκαλος ανέβαζε, για την Ελλάδα, το όριο από τα 64 στα 67 ήταν απασχολημένη. Έβγαζε τα φρύδια της ή μάθαινε πώς δενότανε το ατσάλι», έγραψαν τα Νέα.

Το tweet της Ράνιας Σβίγκου
Η Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της, απάντησε στην εφημερίδα, κάνοντας λόγο για «χυδαίο σεξισμό».

«Τόσο πολύ ενοχλήθηκαν από τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό, που, όχι μόνο αναπαράγουν όλα τα fake news της ΝΔ για το συνταξιοδοτικό, αλλά ξεπέφτουν και σε ένα χυδαίο σεξισμό. Φαντάζομαι πόσο θα ενοχληθούν στις 21 Μαΐου…», έγραψα στο Twitter.