MobileΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Η πτωματολαγνεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνον το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής ΑΥΓΗΣ που, κάτω από την γενική κατακραυγή, εξαφανίστηκε. Δεν είναι μόνον η προτροπή ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τους οικείους των θυμάτων του covid 19 «πλακώστε τους στις μηνύσεις». Δεν είναι μόνον η γνωστή πλέον άποψη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκ Θεσσαλονίκης -περιορισμένης, είναι αλήθεια, αντιλήψεως άτομο- πως «η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους». Είναι κυρίως το γενικότερο κλίμα πτωματολογίας που αναδύεται μέσα από κάθε χαραμάδα αυτού του κόμματος, στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα.

Ένα κλίμα που αγγίζει το όριο της πτωματολαγνείας.

Το σύνθημα αυτής της μακάβριας αντιπολίτευσης το έδωσε -ποιος άλλος- ο Α. Τσίπρας. Προφανώς, κάτω υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον κ. «κανένα» να τον υποσκελίζει, εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στην ανθρώπινη δυστυχία που προκαλείται από μια παγκόσμια πανδημία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Π. Κατσάκος, προβεβλημένος δημοσιογράφος του κόμματος, θεώρησε την εθελοντική προσφορά των νοσηλευτριών της Κρήτης πως είναι «ο φερετζές του «νεοφιλελευθερισμού». Ως γνωστόν στις φιλελεύθερες δημοκρατίες ο εθελοντισμός έχει αρνητικό, νεοφιλελεύθερο πρόσημο, ενώ στις μπριγάδες της Κούβας και της Νικαράγουα, σοσιαλιστικό και ως εκ τούτου, θετικό.

Μωραίνει ο Κύριος…

Λάθη δεν έκανε αυτή η κυβέρνηση; Φυσικά και έκανε και δεν ήταν δυνατόν να μην κάνει. Αντιμετώπιζε, όπως και όλος ο πλανήτης, μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πάντως, κατά γενική ομολογία -πλην Συριζαίων- η Ελληνική κυβέρνηση υπέπεσε στα λιγότερα λάθη, στις λιγότερες παραλείψεις, από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Όλοι αυτοί οι πτωματολάγνοι ας αναλογιστούν -όσοι βέβαια διαθέτουν κοινό νου- τι θα γινόταν αν η κυβέρνηση άκουγε την πρόταση του Α. Τσίπρα και παρείχε όλη την οικονομική στήριξη εμπροσθοβαρώς, στην πρώτη φάση της επιδημίας. Σήμερα, εκτός από υγειονομική θα είχαμε και μιαν ανθρωπιστική κρίση.

Ευτυχώς που δεν μας κυβερνούν αυτοί. Ας κάνουμε για μιαν ακόμα φορά τον σταυρό μας και ας πούμε, για πολλοστή φορά, «άγιο είχαμε».

Είναι βέβαιο πως, αν στην προηγούμενη ιστορική της φάση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε για σύμμαχο τους ΑΝΕΛ, τώρα στην σύγχρονη φάση της βρήκε σύμμαχο τον κορονοϊό. Κατάντια; Απόγνωση; Κακοψυχία;

Ίσως και όλα μαζί.

Τα όσα λέγονται και τα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες από βουλευτές και γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν κατά πολύ το όριο και της πιο φτηνής αντιπολίτευσης και εισέρχονται πλέον στο χώρο της απανθρωπιάς.

Τολμούν και συγκρίνουν, προφανώς για να συμψηφίσουν, τα όσα έγιναν στο Μάτι. Όμως τότε ο Α. Τσίπρας δεν κατηγορήθηκε για τους νεκρούς και για την καταστροφή, αλλά για την απόπειρα το ίδιο βράδυ της τραγωδίας να εξαπατήσει, με μια κακοσκηνοθετημένη παράσταση, τους πολίτες.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός, δεν κρύβει και δεν κρύβεται. Δεν παραπλανά. Δεν εμφανίστηκε κανένας υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, με κατασκευασμένες δορυφορικές φωτογραφίες, να αποδίδει την πανδημία σε κάποιο σκοτεινό σχέδιο.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση των φερέτρων, τόσο θα βλέπει την δύναμη του να συρρικνώνεται. Πάντα οι πολίτες σε στιγμές κρίσεων και πανδημιών στρατεύονται στο πλευρό των κυβερνώντων. Υπό μία προϋπόθεση : να μην τους εξαπατούν.

Τα λάθη σε τέτοιες στιγμές τα συγχωρούν, την εξαπάτηση, όπως φάνηκε και στο Μάτι, όχι.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com