1 2
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024 23:05
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Η λύση- έκπληξη για την ΚέντροΑριστερά θα έρθει από τον Βόλο; – Μια υποψηφιότητα που θα συζητηθεί


Ραγδαίες, λοιπόν, οι διεργασίες και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μετά τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά με πρόσχημα την ένωση της ΚεντροΑριστεράς, υπό την καθοδήγηση ενός εμπνευσμένου ηγέτη! Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, και στα δύο κόμματα, ο καθείς και η καθεμία κομίζουν και εκθέτουν, μέρες τώρα, τα προικιά τους…

Τις τελευταίες, πάντως, ημέρες στα ήδη γνωστά ονόματα των διεκδικητών, έρχονται να προστεθούν και νέα, που για διάφορους, αντικειμενικούς ή και μη, λόγους δεν συγκέντρωσαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Μια τέτοια περίπτωση έρχεται από τη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα από το Δήμο Βόλου και αφορά το πρόσωπο του δικηγόρου, Νικ. Παπαπέτρου, του γνωστού διαχρονικού αγωνιστή και εκφραστή της ενότητας των “δημοκρατικών” και “ προοδευτικών” δυνάμεων, που όμως δεν γνώρισε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, την ιστορική αναγνώριση που του οφείλεται, παραμένοντας ανταγωνιστής του Γιάνναρου του Αναστασίου, καθημερινός ραδιοφωνικός συνομιλητής του Αρχιμήδη (!) και υποκείμενο διαφόρων πολιτικών ανεκδότων που κυκλοφορούν στην πόλη.

Και όμως καιρό τώρα στέλνει μηνύματα των προθέσεων του που δεν είχαν αποκωδικοποιηθεί. Σημαντικότερο όλων αναμφίβολα αυτό με το οποίο καλούσε το λαό του Βόλου που τον ακολουθεί στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο ( στις εκλογές – φευ – δεν…) να καταψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές! Και ακολούθησε συγγραφικός καταιγισμός πολιτικών αναλύσεων μέσω των οποίων ο ανερχόμενος ηγέτης έδινε την εικόνα που θα έχει η πολιτική ζωή σε Βουλή – κόμματα, Περιφέρεια, Δήμο ( για Αρχιεπίσκοπο θα ασχοληθεί αργότερα).

Όλα αυτά τα βαρυσήμαντα δεν είχαν αξιολογηθεί στις σωστές τους διαστάσεις και αποδίδονταν σε διάφορους λόγους, ανάλογα με το χιούμορ αλλά τις κοινωνικό πολιτικές διαστροφές του καθενός, μέχρι που ήρθε η υποψηφιότητα του Δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα! Και υποκλιθήκαμε!

Γιατί απεδείχθη ότι ακόμη κι αν ο Νίκος Παπαπέτρος δεν γνώριζε, τουλάχιστον μάντεψε σωστά. Και έσπευσε να προλάβει τις εξελίξεις! Όπως έκανε και στις εκλογές του Δήμου Βόλου με τα γνωστά υπέροχα ( για τους…άλλους) αποτελέσματα.

Τώρα γιατί δεν πρόλαβε την πρωτιά της εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξηγήσεις, επαρκείς, υπάρχουν. Η πιο πιθανή αφορά το χρονοβόρο της διαδικασίας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ασυμβίβαστο στα αξιώματα του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Δήμο με αυτό του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση! Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο μετά από βασανιστική εξέταση του θέματος η επιτροπή Σοφών που συγκροτήθηκε απεφάνθη ότι ουδέν ασυμβίβαστο υπάρχει καθώς και στις δύο περιπτώσεις υποψήφιος ήταν και θα…παραμείνει! Κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι ισχύει για τον Δούκα, που επειδή είναι Δήμαρχος εμπίπτει στην κατηγορία του αχόρταγου…ασυγχώρητη πλημμέλεια…

Πιθαναλογείται συνεπώς ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα πρέπει να αναμένεται η υποψηφιότητα Παπαπέτρου. Αφού όπως θα έλεγε και η spokeswoman της παράταξης για τον Αρχηγό ισχύει το “ ουκ εά αυτόν καθεύδειν το του… Δούκα τρόπαιον”.
Καλή τύχη…