MobileΚΟΡΥΦΑΙΕΣΜαγνησίαΤοπικά

Η κλοπή του αιώνα με λεία 300.000€ στις Β. Σποράδες, από ντουλάπα ξενοδοχείου! – Που στρέφονται οι έρευνες

Η κλοπή του αιώνα, τουλάχιστον για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, φαίνεται ότι διαπράχθηκε το φετινό καλοκαίρι όταν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ σε ανύποπτη χρονική στιγμή και έγιναν καπνός, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία του κορωνοϊού

Με το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε διαδοχικές αναλήψεις χρημάτων φοβούμενος προβλήματα με τις τράπεζες λόγω του κορονοϊού. Για να αισθάνεται ασφαλής για τη λειτουργία της επιχείρησής του ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν «σήκωσε» σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά, τα έβαλε σε σακούλες και τα τοποθέτησε σε ντουλάπα ενός δωματίου του τρίτου ορόφου του καταλύματός του, που κλείδωσε.

Ο ξενοδόχος δεν θέλησε να φυλάξει τα χρήματα στο σπίτι του, επειδή φοβόταν μη μετατραπούν ο ίδιος και η οικογένειά του σε στόχο και αποφάσισε να τα κρύψει στο ξενοδοχείο πιστεύοντας ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός και ότι δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτα.

Σε εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων η επιχείρησή του δεν λειτουργούσε παρά μόνο για κάποιο διάστημα κατά το οποίο γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, τις οποίες συνήθιζε να κάνει κάθε χρόνο ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Διαπίστωσε την απώλεια των χρημάτων του, που αποτελούσαν μόχθο εργασίας επί σειρά ετών, αρχές Ιουλίου και αναστατωμένος απευθύνθηκε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού για να καταγγείλει την κλοπή και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή εκτιμάται ότι σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 20 Απριλίου έως και τις 6 Ιουλίου δίχως να μπορεί να είναι γνωστή η ακριβής χρονική στιγμή. Οι αστυνομικοί άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από οποιονδήποτε θα μπορούσε να εμπλέκεται στην υπόθεση. Φαίνεται όμως ότι δεν γνώριζε κανείς το παραμικρό ούτε και τη φύλαξη των χρημάτων του επιχειρηματία στο ξενοδοχειακό κατάλυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω χρονικό διάστημα, διενεργούνταν εργασίες συντήρησης και επισκευών στο ξενοδοχείο, όπου μπαινόβγαιναν συνεργεία εργαζομένων. Στο Αστυνομικό Τμήμα που διενήργησε την σχετική προανάκριση, μετά την καταγγελία της κλοπής, που έγινε τον Σεπτέμβριο από τον ξενοδόχο, φέρεται να κλήθηκαν και να κατέθεσαν οι εργάτες-τεχνίτες που έκαναν τις επισκευές και τις συντηρήσεις στο ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα ενμερωμένες πηγές, οι υποψίες στρέφονται προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τελικά, η προανακριτική δικογραφία διαβιβάστηκε στα δικαστήρια Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ. Η δικογραφία της υπόθεσης δόθηκε στον ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Οι έρευνες των αρχών για την περίεργη κλοπή συνεχίζονται

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com