
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών στην πόλη του Βόλου. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου 2025 προηγείται, όπου οι μεγαλύτεροι αθλητές των βαλκανικών χωρών θα αγωνιστούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Χιλιάδες κόσμου, αθλητές, παράγοντες στίβου των χωρών, λοιποί συντελεστές και θεατές θα επισκεφθούν την πόλη του Βόλου για τα δύο μεγάλα Πρωταθλήματα.
Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, η Βαλκανική Ομοσπονδία, ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχουν με τις Εθνικές τους Ομάδες 22 χώρες και ο αριθμός των συμμετεχόντων καθιστά το Πρωτάθλημα μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Στίβου που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Η πόλη του Βόλου καλείται να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση, αυτή της συνεχόμενης φιλοξενίας δύο μεγάλων διοργανώσεων μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου και το σύνολο των υπηρεσιών προετοιμάζονται ήδη για να είναι έτοιμη έγκαιρα και η παραμικρή λεπτομέρεια στους αθλητικούς χώρους και τις υποδομές της πόλης.
Η καθιερωμένη για επίσημα πρωταθλήματα Τελετή Έναρξης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Στίβου 2025, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 στην Παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η μεγάλη αθλητική γιορτή, θα ξεκινήσει με παρέλαση των Εθνικών Ομάδων επί της Παραλίας, από το ύψος της οδού Κ. Καρτάλη έως το χώρο της εκδήλωσης και θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί των επισήμων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με χοροθεατρικό δρώμενο που ανέλαβε η Αγγελική Μέλη, στο οποίο χορευτής, θα χορογραφηθεί σε προπ τύπου «στεφάνι» να αναπαριστά τις κινήσεις των αθλητών του Στίβου και τη σκυτάλη αναλαμβάνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα επί σκηνής, με τους μουσικούς της και τμήμα μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου, για να αποδώσουν τις καταπληκτικές μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα σε μουσική διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά – μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου.
Η παρέλαση των Αθλητών θα ξεκινήσει στις 8.15μ.μ. και κατά την έλευσή τους στο χώρο της Τελετής, θα προσφωνούνται από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, με τελευταία σύμφωνα με την εθιμοτυπία, την Ελληνική Εθνική Ομάδα Στίβου. Την παρέλαση των Αθλητών με μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου, θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη. Με την τακτοποίηση των Αθλητών στα καθίσματά τους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως τις 9.30 το βράδυ, καθώς την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες
Η είσοδος του κοινού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τα αγωνίσματα θα είναι ελεύθερη. Το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουλίου 2025, πρωί και απόγευμα έως το βράδυ, οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου αγώνες Στίβου, μία εμπειρία σπάνια καθώς μεγάλα ονόματα από το διεθνή χώρο του Στίβου θα αγωνιστούν στην πόλη μας. Μεταξύ αυτών και οι πολυαγαπημένοι από τους φιλάθλους Έλληνες Πρωταθλητές Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής, που επί σειρά ετών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αποθεώνονται από το κοινό των Αγώνων.
Ακολουθεί στις 2 και 3 Αυγούστου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
Εθελοντισμός
Για τη συμμετοχή πολιτών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου ως Εθελοντές, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025.
Πληροφορίες για τον Εθελοντισμό: Πρόγραμμα Εθελοντισμού ΣΕΓΑΣ: Τηλ. 211 187 7722, Κιν. 6959992590, Γραμματεία Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Εθελοντισμού Δήμου Βόλου: Τηλ. 2421091047
Ιστότοποι: Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ Βόλος 2025