ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιμονή της Παπακώστα με την Μονμάρτη: Για εμάς δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Επιμένει στο ίδιο τροπάριο η Κατερίνα Παπακώστα καθώς μόλις λίγα 24ωρα μετά την απίστευτη δήλωσή της ότι τα Εξάρχεια είναι «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μια Μονμάρτη» της Αθήνας, επανήλθε λέγοντας πως «για εμάς, δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή των Εξαρχείων».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων, απέφυγε σε αρκετά σημεία της συνέντευξής της στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ να απαντήσει με σαφήνεια για φλέγον θέμα.

«Στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε: «Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα».

Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς ‘να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση’», συνέχισε, προκαλώντας αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.

Όπως και σε προηγούμενες δηλώσεις της έτσι και τώρα η κυρία Παπακώστα είπε ότι «για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

 

 

Πηγή: protothema.gr