1 2
Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024 17:00
Βόλος

Η δικαίωση του Βόλου: Ομόφωνα δεκτή η πρόταση για αλλαγή του φορμάτ ου πρωταθλήματος


Η Superleague έκανε δεκτή την πρόταση του Βόλου και αποφάσισε ομόφωνα να αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος.

Ετσι λοιπόν τα πλέι οφ που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα διεξάγονται πλέον μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων κι όχι των έξι, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας.

Ακόμη, μετά το πέρας των δύο γύρων της regular season, θα παίζουν το δικό τους μίνι πρωτάθλημα οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 5-8 με φόντο το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού πλέον η χώρα μας κέρδισε ακόμα μία ευρωπαϊκή θέση από τη μεθεπόμενη σεζόν, με τη διαφοροποίηση όμως ότι οι βαθμοί τους θα διαιρούνται διά δύο.

Τέλος, οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 9-14, διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, θα μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, με τους δύο τελευταίους να υποβιβάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες συντάχθηκαν με αυτή τη μεγάλη αλλαγή, αφού και ο Άρης παρότι αρχικά εμφανιζόταν αρνητικός, αποφάσισε χθες να ταχθεί υπέρ του νέου φορμάτ.

H ανακοίνωση της Superleague μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει: 

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.