Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023 04:10
ΒόλοςΤοπικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλει συνδικαλιστές για τη στάση τους στην απεργία


Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας σφίγγει θερμά το χέρι των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας που συμμετείχαν χθες μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία. Η συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στο Βόλο, στην οποία συμμετείχαν με το δικό τους πανό πολλοί συνάδελφοι – απεργοί από τους Δήμους, ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Μαζική συμμετοχή υπήρξε και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σκόπελο και Σκιάθο. Το ίδιο έγινε απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα με τους εργαζόμενους να πλημμυρίζουν πλατείες και δρόμους. Η απεργία και οι διαδηλώσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι, να ακυρώσουμε με τη δράση μας τα κηρύγματα της μιζέριας και της υποταγής, απ΄ όπου και να προέρχονται, αναφέρει η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει «η απεργία ήταν μια νίκη, αλλά ο “πόλεμος” για τις ζωές μας θα είναι μακρύς και απαιτητικός. Θα κριθεί από τον καθημερινό αγώνα στους χώρους εργασίας μας ενάντια στην εντατικότητα, για την παροχή ΜΑΠ και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας μας, για την έγκαιρη πληρωμή όλων των υπερωριών και εξαιρέσιμων, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και για προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Οι αντίπαλοι μας είναι δυνατοί, αλλά όχι ανίκητοι. Εμείς έχουμε τη δύναμη των αριθμών και το δίκιο με το μέρος μας».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο οποίος την πρόπαραμονή της απεργίας «Προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια με ένα σόου “ενότητας” και “αγωνιστικότητας” στο κεντρικό αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου, με τη βοήθεια της τωρινής προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας (που ανέλαβε μετά τις παραιτήσεις 2 προέδρων από την παράταξη “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή” μέσα σε λίγους μήνες). Θεωρώντας ότι μιλά σε ιθαγενείς, και όχι σε εργαζόμενους, κατέφυγε σε μπουρδολογίες του στυλ “δεν βάζουμε ρολόγια για το ποιος μπαίνει και βγαίνει από το αμαξοστάσιο τη μέρα της απεργίας. Είμαστε κατά των ρολογιών. Όπως δεν είμαστε και Τσε να τα σπάμε με τις πέτρες….”. Υπονόμευσε έτσι την στοχειώδη ανάγκη περιφρούρησης της απεργίας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να λερώσει με τα λόγια του έναν μεγάλο επαναστάτη», αναφέρει η παράταξη.

Η παράταξη αναφέρει ότι αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι, παρά τα οξυμένα προβλήματα στην Καθαριότητα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ θεώρησε αχρείαστο να κάνει παρέμβαση γι’ αυτά σε διευθυντή και αντιδήμαρχο. “Σύμβουλο” έχει καθώς φαίνεται τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που, όταν ήταν στην Καθαριότητα, γνώριζε τα προβλήματα από πρώτο χέρι και ποτέ δεν είχε γράψει μια ανακοίνωση για τα εργατικά ατυχήματα, τις υπερωρίες και τα ρεπό των συναδέλφων.

«Και όταν η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας ξεσκέπασε τις υποκρισίες τους μέσα στους εργαζόμενους, τις απαντήσεις εμπαιγμού του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της τωρινής προέδρου του Συλλόγου σε κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία και τα οικονομικά του Συλλόγου, επιχείρησαν με νταηλίκια και κραυγές, τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όσο και 1-2 “τσάμπα μάγκες”, τραμπούκοι – απεργοσπάστες να μας φιμώσουν. Την ίδια επίθεση εναντίον της ΔΑΣ επιχείρησαν και τα ξημερώματα της απεργίας στο αμαξοστάσιο, με τον έναν τραμπούκο – “αγωνιστή” να ανεβαίνει, αμέσως μετά, δίχως τσίπα, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων, στο απορριμματοφόρο! Λίγες ώρες μετά η τωρινή πρόεδρος του Συλλόγου και ο απεργοσπάστης ξανάσμιξαν “αγωνιστικά” πίσω από το ίδιο πανό!», αναφέρει η παράταξη.

Καταλήγοντας η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει ότι ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν μια ένδοξη ιστορία αγώνων και θυσιών της τάξης μας. Το εργατικό κίνημα ξεκαθάριζε πάντα τους λογαριασμούς του με τα διάφορα σαπάκια και λαθρεπιβάτες που κολλούσαν σαν βδέλες πάνω του και προσπαθούσαν να το ξεστρατίσουν.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com