Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 07:01
Άλλες Ειδήσεις

Η 33χρονη που βρήκε την απάντηση στις υψηλές τιμές της βενζίνης: Πάει στη δουλειά με… κάρο


Η διαδρομή της Stephanie Kirchner προς τη δουλειά της έγινε μεγαλύτερη αλλά, όπως λέει, φθηνότερη: άφησε το SUV της στο σπίτι και μεταπήδησε σε πραγματική ιπποδύναμη.

Η 33χρονη Kirchner, ιδιοκτήτρια φάρμας εκτροφής και εκπαιδεύτρια αλόγων, λέει ότι αποφάσισε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι» μετά την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Επειδή υποψιάστηκα επίσης ότι η συγκομιδή του σανού και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν πολύ, πολύ πιο ακριβά, είπαμε “πρέπει να εξοικονομήσουμε λίγα χρήματα”», λέει.

Έτσι, ταξιδεύει τα περίπου 6 χιλιόμετρα από το σπίτι της στη δυτική Γερμανία με άμαξα με άλογα. Αυτό μετατρέπει ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή από 10-15 λεπτά σε μία ώρα. Αλλά η Κίρχνερ υπολογίζει ότι, λαμβάνοντας υπόψη πόσα καύσιμα καταναλώνει το Toyota SUV της, εξοικονομεί περίπου 250 ευρώ το μήνα.

Η άμαξά της, που σέρνεται από δύο άλογα, είναι δημοφιλής στα παιδιά και σε κάποιους άλλους. Αλλά «φυσικά η ανθρωπότητα είναι ταραχώδης και τότε κάποιοι ενοχλούνται αν δεν μπορούν να με προσπεράσουν αρκετά γρήγορα», λέει η Kircher.

Αναγνωρίζει ότι η απάντησή της στην αύξηση των τιμών των καυσίμων δεν είναι για όλους. «Δεν μπορώ να βάλω ένα άλογο σε ένα γκαράζ», λέει. «Νομίζω ότι πολύ περισσότεροι αναβάτες αλόγων θα το έκαναν αν δημιουργούνταν ευκαιρίες για τα άλογα».