ΠολιτισμόςΤοπικά

H «Βαλκυρία» του Βάγκνερ στο «Αχίλλειον» του Βόλου

Την επική όπερα «Βαλκυρία» του Βάγκνερ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι του Βόλου το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 18.00 στο «Αχίλλειον» του Βόλου. Η επική παραγωγή θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη.

Οι φετινές μεταδόσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» έχουν συναρπάσει το κοινό σε μια ακόμα σεζόν που συνδυάζει μεγάλες, κλασικές παραγωγές, σπάνιες αναβιώσεις, αλλά και νέες προτάσεις, πάντα με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές.

Το ρομαντικό έπος του Wagner «Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν» αποτέλεσε για τη Metropolitan Opera μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της, όταν πριν από κάποια χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει στην εξ ολοκλήρου νέα παραγωγή και των τεσσάρων μνημειωδών έργων του «κύκλου», υπό την καλλιτεχνική ιδιοφυία του Robert Lepage.

Πρόκειται για μια παραγωγή πραγματικό τεχνολογικό θαύμα, με σκηνικά επικών διαστάσεων που χρησιμοποιούν στο όριό τους όλα τα τεχνολογικά μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει η μεγαλύτερη λυρική σκηνή του κόσμου, η σκηνή της Met.

Η «Βαλκυρία» είναι το δεύτερο μέρος του έργου του Wagner και αποτελεί ένα αυτόνομο έργο εξαιρετικά δυνατού λυρικού θεάτρου, πλαισιωμένο από αντίστοιχα επικές μελωδίες, μεταξύ αυτών και η πασίγνωστη «Επέλαση των Βαλκυριών». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η δημοφιλέστερη σύγχρονη «Βαγκνερική» σοπράνο Christine Goerke σαν η πολεμίστρια θεά Μπρουνχίλντε. H διαμάχη της με τα θνητά δίδυμα αδέλφια Ζίγκμουντ και Ζιγκλίντε, που αποδίδουν ο Stuart Skelton και η Eva – Maria Westbroek, οδηγεί την Μπρουνχίλντε σε ένα ταξίδι από τη Βαλχάλα στην ανθρωπότητα επί Γης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Philippe Jordan.

Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.