ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H σύζυγος του Παπαντωνίου μιλάει από τις φυλακές: Ο Γιάννος είναι ακέραιος άνθρωπος (vid)

Η προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Κουράκου μιλά για πρώτη φορά για τον σύζυγό της Γιάννο Παπαντωνίου και την δικαστική τους περιπέτεια, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το κατηγορητήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το οποίο βρίσκονται αντιμέπωποι.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», λέει στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μαίρη Μπενέα η σύζυγος του πρώην υπουργού και χαρακτηρίζει κύριο, τζέντλεμαν και ακέραιο άνθρωπο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ένας άνθρωπος ακέραιος. Έχει ασκήσει διοίκηση αξιοκρατικά. Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες διαδικασίες και πάντα έλεγαν για αυτόν ‘ο εύπορος τι δουλειά έχει στο ΠΑΣΟΚ;’ Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες συνδιαλλαγές.

Ο σύζυγός μου είναι ένας ακέραιος άνθρωπος. Δεν πρέπει να γελάνε και να καγχάζουν με τέτοια τραγικότητα. Η ζωή δεν ξέρετε πως τα φέρνει. Φτάνει πια! Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι μια προσωπικότητα, που δεν μπορείς κανείς ακόμα και σήμερα να την ξεπεράσει. Είναι αξεπέραστος», υποστηρίζει χαρακτηριστικά και στο ίδιο πλαίσιο μεταφέρει τα όσα ζει την τελευταία περίοδο μέσα στην ίδια την οικογένειά της: «Και μόνο το γεγονός ότι προχωρήσαμε σε μια σχέση με την αλήθεια μας [φθάνει] – γιατί εγώ έφτασα επί ένα χρόνο να μην μου μιλάει η μητέρα μου, να μην μου μιλάνε φίλοι, θεωρώντας ότι ο Γιάννος είναι ένας πλούσιος και είμαι ένας ενθουσιασμός του και ότι θα με παρατήσει, γιατί έτσι έχει μάθει να ζει, να κάνει, να δείχνει κλπ. Κι όμως! Ο Γιάννος είναι ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν».

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Στάθηκε στα παιδιά μου. Τα παιδιά μου ακόμη και με όλα αυτά που τραβάμε, τον έχουν πολύ ψηλά. Αυτό κάτι σημαίνει. Να βρούμε λίγο τις αξίες μας. Εάν μιλήσετε με τα παιδιά μου από τον πρώτο μου γάμο, παρόλο που έχουν ταλαιπωρηθεί, πίνουν νερό στο όνομά του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κυρία Κουράκου.
«Παρά τα όσα ακούγονται», επιμένει, «κανείς δεν μπορεί να τραυματίσει τον Γιάννο», διότι «λειτουργούσε αξιοκρατικά και μόνο. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πει το αντίθετο. Εγώ τον θυμάμαι να λέει και στον αρχηγό “τους αξιότερους και ικανότερους”. Ποτέ δεν έχει πει “βάλτε μου τον έναν, τον άλλον”. Πάντα με μέτρο λειτουργήσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν προκαλέσαμε».