Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:58
Κόσμος

Γονείς αρνούνται να δοθεί «αίμα εμβολιασμένου κατά του κορονοϊού» στο άρρωστο βρέφος τους


Οι γονείς ενός άρρωστου βρέφους στη Νέα Ζηλανδία, αρνούνται να υποβληθεί το παιδί τους σε χειρουργική επέμβαση – αναγκαία για να διατηρηθεί στη ζωή – επειδή φοβούνται ότι μπορεί να του μεταγγιστεί αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, οι αρχές ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία του βρέφους.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι υπέβαλαν το σχετικό αίτημα σχετικά με το βρέφος στην Νέα Ζηλανδία σήμερα (06.12.2022) εκτάκτως στο Ανώτερο Δικαστήριο του Όκλαντ, αφού οι γονείς του αρνούνται να του μεταγγιστεί αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, περιορίζοντας έτσι τους γιατρούς.

Το τεσσάρων μηνών βρέφος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί έπειτα από εντολή του δικαστηρίου, πάσχει, σύμφωνα με τη μητέρα του, από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας, ένα καρδιακό πρόβλημα που απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Όμως το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση καθώς οι γονείς του απαιτούν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς τα νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία δεν διαχωρίζουν το αίμα των εμβολιασμένων από αυτό των μη εμβολιασμένων.

Οι αρχές ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δώσει μερική κηδεμονία του βρέφους. Αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό.

Οι υγειονομικές αρχές εξήγησαν ότι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη «έχοντας υπόψη μας το καλύτερο συμφέρον του βρέφους» και έπειτα «από μακρές συζητήσεις» με την οικογένεια.

Περίπου 150 αντιεμβολιαστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το δικαστήριο του Όκλαντ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους γονείς.