MobileΒόλοςΤοπικά

Γιώργος Μουλάς: Προβληματική η διοίκηση του Νοσοκομείου

Προβληματική χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ο γιατρός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, δίνοντας με τη σειρά του απάντηση στην κόντρα που προέκυψε μεταξύ Μ. Δραμητινού και Αχιλλέα Μπέου.

Ο κ. Μουλάς σε παρέμβασή του αναφέρει:

Είναι τελείως διαφορετική η εικόνα για τις σχέσεις του Νοσοκομείου  με τον Δήμο Βόλου από αυτή, που εις μάτην, προσπαθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόλου με την ανακοίνωσή του να διαμορφώσει.

Στην χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου κ. Μπέου με την συνοδεία στελεχών του με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου κ. Αποστολίδη αναφέρθηκαν πολλά θέματα, για τα οποία η διοίκηση του νοσοκομείου, αν δεν φορούσε κομματικές παρωπίδες, θα έπρεπε να είχε φροντίσει ώστε να έχει συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της πόλης και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Πρέπει να τονιστεί, ότι κανένα επίσημο αίτημα του νοσοκομείου ή του διοικητή, εντός των αρμοδιοτήτων του Δήμου, έμεινε αναπάντητο. Ας μας αναφέρουν οι κύριοι διοικούντες κάποιο αίτημα τους πριν αρχίσουν να διασπείρουν ψευδείς κατηγορίες. Άλλωστε ο κ. Δραμητινός σαν δημοτικός σύμβουλος είχε και έχει την δυνατότητα να καταθέτει ερωτήσεις, επερωτήσεις και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι το ανώτερο πολιτικό όργανο της πόλης, σχετικά με το νοσοκομείο. Δεν το έκανε ποτέ! Πώς να το κάνει αφού οι απουσίες του είναι μάλλον περισσότερες των παρουσιών τον τελευταίο χρόνο,  που μαζί με τους άλλους αγωνισταράδες αντί να παρευρίσκονται  στις συνεδριάσεις, όπως οφείλουν, αυτοί «χρωματίζουν την πόλη».

Οφείλω να ενημερώσω το κοινό, ότι ο Δήμος Βόλου έκανε αρκετά για το Νοσοκομείο και μάλιστα χωρίς να έχει υποχρέωση. Ενδεικτικά αναφέρω, την καθαριότητα και καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου του ξενώνα επισκεπτών του νοσοκομείου, την ανακαίνιση του οποίου χρηματοδότησε ο κ. Τσιμάς, το βάψιμο του πάρκινγκ των ΑΜΕΑ, τον αποχιονισμό εντός του νοσοκομείου κα.

Όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ για τις οποίες επαίρεται ο κ. διοικητής, θα του υπενθυμίσω, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου ασχολήθηκε πολύ σοβαρά, όταν είχε διαπιστωθεί, ότι με τους τότε σχεδιασμούς, το νοσοκομείο Βόλου θα έμενε εκτός νυμφώνος, από τις δίκαιες και αναλογούσες  χρηματοδοτήσεις.  Με ομόφωνη απόφασή του, διαπαραταξιακή επιτροπή επισκέφτηκε τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, τον ενημέρωσε για το επιχειρούμενο ρίξιμο του Νοσοκομείου Βόλου και ο υπουργός, προς τιμήν του, μας διαβεβαίωσε, ότι θα να γίνει ισότιμη κατανομή των κονδυλίων ΕΣΠΑ. Τα ξεχνάει αυτά ο κ. διοικητής, που μας μιλάει «για άγνωστες λέξεις»;  Καμαρώνει τώρα για τα χρήματα του ΕΣΠΑ, που θα ερχόντουσαν εδώ λειψά αλλά για την αποφασιστική παρέμβαση του Δήμου Βόλου τσιμουδιά.

Κανένας δεν τον έθιξε σαν ιατρό και επιστήμονα. Η κριτική έχει να κάνει μόνο στην άσκηση των καθηκόντων του σαν διοικητής του νοσοκομείου σε σχέση με τον Δήμο Βόλου. Ούτε έχω διάθεση να υπεισέλθω στα προβλήματα του νοσοκομείου. Ας αφήσει στην άκρη τις ρατσιστικές ατάκες του για «αγράμματους» και «τον ήχο των σκυλάδικων». Αν ο κύριος θεωρεί την αφεντιά του εξέχουσα μορφή των Γραμμάτων και των Τεχνών, ας μας το ανακοινώσει επιτέλους για να το ξέρουμε. Ο απλός κοσμάκης και λαϊκά τραγούδια θα ακούει και θα διασκεδάζει, όπως θέλει κατά δεκάδες χιλιάδες, όπως έχομε δει στις εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου. Το βασικότερο όμως είναι, ότι αυτός ο λαός του Βόλου έχει ανάγκη και απαίτηση από άψογες και αναγκαίες παροχές υγείας, για τις οποίες η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να φροντίζει μέχρι την λήξη της θητείας της.