Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 14:48
ΒόλοςΤοπικά

Γιατρός – μαϊμού απαιτούσε μία περιουσία από 50χρονη Βολιώτισσα


«Θα βάλω τις λάμες αλλουνού στην κόρη σου, κινδυνεύει με γάγγραινα» υποστήριξε για να τρομάξει το υποψήφιο «θύμα» του

Αντιμέτωπη με μία απίστευτη πλεκτάνη βρέθηκε την περασμένη Κυριακή μία 50χρονη Βολιώτισσα, που ευτυχώς υποψιασμένη με τις τηλεφωνικές απάτες που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στον Βόλο και ευρύτερα στη Μαγνησία με φόντο τα «μαϊμού» τροχαία, δεν έπεσε στην «παγίδα» κι ακόμη γελάει με το θράσος του απατεώνα που επικοινώνησε μαζί της και συστήθηκε ως μεγαλογιατρός.

Ο «μαϊμού» γιατρός επικοινώνησε μαζί της στο σταθερό τηλέφωνο. Μιλούσε σπαστά ελληνικά και ούτε λίγο ούτε πολύ της ζήτησε 90.000 και πλέον ευρώ, προκειμένου να σώσει την κόρη της, διότι όπως της είπε κινδύνευε άμεσα να υποστεί γάγγραινα και έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως.

«Εάν δεν εγχειρήσω το κόρη σου σε μια ώρα θα πάθει γάγγραινα και σηψαιμία» είπε σε ύφος σοβαρό. «Για να μπορέσω να τη σώσω θα πρέπει να πληρώσεις πολλά χρήματα, αλλά έχω βρει τη λύση. Θα βγάλω τις χρυσές λάμες από ασθενή που βρίσκεται σε κώμα και θα τις βάλω στο κορίτσι σου, γιατί τις έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά, αρκεί εσύ να βρεις τα χρήματα».

Αρχικά, η 50χρονη γυναίκα, που δεν έχει παιδιά σκέφτηκε να παγιδεύσει τον απατεώνα, προκειμένου να γίνει «τσακωτός» από τις αρχές. Ετσι συνέχισε την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του θέλοντας να δει μέχρι που θα το φτάσει… Όταν όμως ο θρασύτατος «συνομιλητής» της άρχισε να κάνει εκπτώσεις στο αρχικό ποσό που ζήτησε και να αποδέχεται τα 5.000 ευρώ που του αντιπρότεινε, την έπιασαν τα γέλια.

«Θα μου δώσεις αυτό το ποσό για προκαταβολή και αφού παραγγείλω και τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζομαι από την Ελβετία θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σου για τα υπόλοιπα», ήταν η προτροπή του.

Όταν όμως η 50χρονη με ύφος περιπαικτικό ζήτησε λεπτομέρειες για το που θα γίνει η συνάντηση για να του παραδώσει τα χρήματα ο δράστης κατάλαβε πως αντί να στήσει παγίδα έγινε αντιληπτός και της έκλεισε το τηλέφωνο βρίζοντας.

«Κάνεις μαμουνιές κυρία και θα το πληρώσεις ακριβά αυτό» ήταν η τελευταία του κουβέντα πριν κλείσει το τηλέφωνο, προφανώς για να αναζητήσει το επόμενο θύμα του.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν από τρεις μέρες ένας ηλικιωμένος από τον Ριζόμυλο έπεσε θύμα παρόμοιας απάτης και κατάφεραν να του αρπάξουν 8.000 ευρώ, με τις αρχές να προειδοποιούν, προτρέποντας όλους να είναι προσεκτικοί.