Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 08:48
ΒόλοςΠαραπολιτικάΠαρασκήνιαΤοπικά

Πληροφορίες για παρασκήνιο στην πλάτη Τζανακούλη – Ο ρόλος υπαλλήλων και οι μεθοδεύσεις- “ Πέφτουν” μηνύσεις;


Ψελίζοντας διάφορες δικαιολογίες, από… άμβωνος Αρχιμήδη, ο Παπαπέτρος επιχειρεί να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιούργησε για μια ακόμη φορά στην κοινή γνώμη, τώρα από τους χειρισμούς του στην υπόθεση εκλογής Θεοδώρου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Η ανάγκη τήρησης της νομιμότητας των διαδικασιών και η ύπαρξη παρασκηνίου είναι τα σαθρά επιχειρήματα που επικαλείται για να δικαιολογήσει τη γκάφα του.

Για τα περί νομιμότητας σε ένα τέτοιο ανούσιο, χωρίς νόημα, θέμα, τα σχόλια περιττεύουν. Απλώς συντελούν στην επιβεβαίωση των χαρακτηριστικών του ως ενός τυπολάτρη, γραφειοκράτη, κοντόφθαλμου πολιτικού, που μπροστά στο δέντρο χάνει το δάσος. Ως προς το παρασκήνιο, όμως, ένα δίκιο το έχει, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα – ώρα με την ώρα – γίνονται γνωστά και που πάντως δεν είναι όσα αφήνει ο ίδιος να αιωρούνται.

Όπως παραδείγματα χάριν αν γνώριζε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κώστας Τζανακούλης, για την απόφαση ακυρότητας της εκλογής Θεοδώρου, που εξέδωσαν συγκεκριμένες υπάλληλοι. Αν δηλαδή γνώριζε ότι η προσφυγή Παπαπέτρου ήταν σύμφωνα με το Νόμο άκυρη, καθώς δεν προβλέπεται, και πως ο έλεγχος νομιμότητας της απόφασης έγινε αυτεπάγγελτα, αλλά με άκυρη, επίσης, απόφαση, αφού ρητά προβλέπεται ότι έπρεπε να εκδοθεί εντός πέντε ημερών και όχι δεκαπέντε, όπως έγινε.

Γιατί πληροφορίες από την Αποκεντρωμένη λένε ότι ο Γραμματέας ενημερώθηκε απλώς ότι η προσφυγή Παπαπέτρου απορρίφθηκε, για τους παραπάνω λόγους και μέχρις εκεί. Για τα όσα ακολούθησαν, για τηλεφωνικές επικοινωνίες, επισκέψεις, πιέσεις και επαφές, ακόμη τώρα ενημερώνεται. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες.

Αυτές, όμως οι πληροφορίες φαίνεται ότι φτάνουν και στο Δημαρχείο, όπου η τάση που επικρατεί είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλά και στην Αρχή Διαφάνειας, κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων και κατά παντός υπεύθυνου, προκειμένου να ικανοποιηθεί και ο διακαής πόθος Παπαπέτρου για νομιμότητα. Όλα αυτά, ωστόσο, μένει να επιβεβαιωθούν η να διαψευστούν.