ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Κάποιος πρέπει να δουλεύει -Εχετε δυσανεξία με την επαγγελματική απασχόληση

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το επιτελικό κράτος είχε κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για υποκρισία, αφού στο παρελθόν είχε έμμισθη θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στο σχόλιο του κ.Τσίπρα απάντησε ο κ.Γεραπετρίτης λέγοντάς του ότι έχει δυσανεξία με την επαγγελματική απασχόληση.

«Εγώ δεν έκρυψα ποτέ την επαγγελματική μου διαδρομή», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεραπετρίτης στον πρώην πρωθυπουργό και συνέχισε «κατηγορείτε αυτούς που έχουν απασχοληθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα και έρχεστε λάβρος σε όσους είχαν σχέση εντολής με ιδιωτικά συμφέροντα, μέμφεστε έναν επαγγελματία γιατί ήταν υπέρ του Δημοσίου. Κάποιος όμως πρέπει να δουλεύει κύριε Πρόεδρε! Εάν ίσχυε η δυσανεξία σας με την επαγγελματική απασχόληση, τότε να αποδεχτούμε ότι εδώ μέσα θα έπρεπε να είναι μόνο όσοι προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα».

Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι εργάστηκε ως εξωτερικός δικηγόρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με ειδική τεχνογνωσία για το Δημόσιο Δίκαιο και το Δίκαιο της ΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά «ανέλαβα τις υποθέσεις αυτές πρωτίστως για να υπηρετήσω την Επιτροπή Ανταγωνισμού και μια και αναφέρατε και τις αμοιβές για μία παράσταση η αποζημίωσή μου ήταν 1.200και 1.500 ευρώ εκ των οποίων φροντίσαμε το 80% να είναι φορολογία. Μπορώ όμως να σας πληροφορήσω ότι κερδήθηκε υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το 95% των υποθέσεων που ανέλαβα».