
Φρίκη στη Λέσβο: “Oργανώθηκε στη Μόρια λιθοβολισμός ανήλικης επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί” – Αποκάλυψη σοκ από την Ειρήνη Αγαπηδάκη (Βίντεο)
Οι συνθήκες στη Μόρια Λέσβου αποτέλεσαν για χρόνια σύμβολο της κρίσης στο μεταναστευτικό και της ανάγκης για θεσμική οργάνωση στη διαχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων
Οι συνθήκες στη Μόρια Λέσβου αποτέλεσαν για χρόνια σύμβολο της κρίσης στο μεταναστευτικό και της ανάγκης για θεσμική οργάνωση στη διαχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας βρέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία, μέσα από την εμπειρία της στην Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων, περιέγραψε τη μετάβαση από το χάος σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο προστασίας και φροντίδας. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μίλησε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πορεία της από την ανάληψη της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη θέση, αποτέλεσε για την ίδια πολύτιμη εμπειρία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει να ξεκινάς από χαμηλά για να μαθαίνεις», προσθέτοντας πως προτιμά να ανεβαίνει «από τις σκάλες» και όχι με συντομεύσεις. Αναφερόμενη στο έργο της Ειδικής Γραμματείας, σημείωσε ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν υπήρχαν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των ασυνόδευτων ανηλίκων στη χώρα. Περιέγραψε σκληρές εικόνες που συνάντησε, αποφεύγοντας όμως να δώσει λεπτομέρειες.
Λέσβος: Oργανώθηκε στη Μόρια λιθοβολισμός ανήλικης επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί – Αποκάλυψη σοκ από την Ειρήνη Αγαπηδάκη












