1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 01:59
Κόσμος

Φοβάται για τη ζωή του ο Ερντογάν; Η στιγμή που αρνείται να πιει νερό που του προσφέρει ο σωματοφύλακάς του (vid)


Θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ στην Τουρκία έχει γίνει η σκηνή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να πιει ένα ποτήρι νερό που του δίνει ο πιστός -κατά τα άλλα- σωματοφύλακας του, αλλά το δέχεται από το γιο του Μπιλάλ.
Στις 21 Μαΐου, ο Ερντογάν βρέθηκε στις σεισμόπληκτες περιοχές μαζί με τον ηγέτη του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τον Φατίχ Ερμπακάν, ηγέτη του κόμματος Νέα Ευημερία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για την 28η Μαΐου. Κάποια στιγμή ο Μουχσίν Κιοσέ, ο υπεύθυνος ασφαλείας του, έφερε ένα ποτήρι νερό στον Ερντογάν. Ο Ερντογάν, όμως δεν το πήρε το ποτήρι.

Ο σωματοφύλακας του δεν ήξερε τι να κάνει. Ο γιος του Μπιλάλ Ερντογάν ήταν εκεί και ο σωματοφύλακας του απευθύνθηκε. Τότε ο Μπιλάλ πήρε το ποτήρι με το νερό και το έδωσε στον πατέρα του. Ο Ερντογάν κοίταξε ποιος του έδινε το νερό και όταν είδε τον γιο του, το πήρε και το ήπιε.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι είτε δεν αναγνώρισε το σωματοφύλακά του, είτε, ακόμη και αν τον αναγνώρισε, δεν τον εμπιστεύτηκε και δεν πήρε το νερό. Τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι «πήρε προφυλάξεις», αφού είχε λάβει το μάθημά του από το προηγούμενο περιστατικό, όταν τον πείραξε το στομάχι του και κατέρρευσε σε ζωντανή εκπομπή.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι φυσικά, ο Μπιλάλ Ερντογάν δεν μπορούσε να γνωρίζει πώς μπήκε το νερό στο ποτήρι, αλλά το σημαντικό ήταν ότι ο πρόεδρος μπορούσε να πιει το νερό χωρίς να φοβάται ότι θα δηλητηριαστεί. Διαφορετικά, το νερό ήταν το ίδιο νερό, το ποτήρι ήταν το ίδιο ποτήρι.

Μια άλλη παραδοξότητα, που καταγράφηκε από τον Τούρκο πρόεδρο, ήταν ο ελιγμός που αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους στις 14 Μαΐου, την ημέρα των εκλογών.

Όπως είναι γνωστό, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος θα παρακολουθούσε τα αποτελέσματα των εκλογών από το σπίτι του στο K?s?kl? της Κωνσταντινούπολης και οι δημοσιογράφοι είχαν τοποθετηθεί εκεί. Το απόγευμα, τόσο το πρακτορείο Αναντολού όσο και το TRT ανακοίνωσαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε μεταβεί στην Άγκυρα. Ωστόσο, το ίδιο βράδυ, τις κρίσιμες ώρες της καταμέτρησης των ψήφων, το ΑΑ και το TRT ανακοίνωσαν και πάλι ότι ο Πρόεδρος είχε μεταβεί στην Άγκυρα, αυτή τη φορά με βιντεοσκοπημένο υλικό. Τι είχε συμβεί; Μήπως υπήρξε κάποια αναφορά ή ανησυχία ή φόβος για επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου και κατέφυγε σε έναν τέτοιο αντιπερισπασμό;

Εάν υπάρχει τέτοιος φόβος κατά του προέδρου, μπορούν να ληφθούν όλα τα είδη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της συσκοτίσεως, της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης- αυτή είναι η φύση της δουλειάς. Πρόκειται για μια τακτική που χρησιμοποιείται όχι μόνο για το φόβο της δολοφονίας, αλλά και για πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους.

Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν, «σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ενεργήσατε σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβατε από την ΜΙΤ ή την Αστυνομία Ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση, το ΑΑ και το TRT, θα έπρεπε να εκδώσουν μια διόρθωση και θα τραβούσαν την προσοχή και δεν θα έθεταν το ερώτημα “τι συμβαίνει;”. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας και μια πιο σοβαρή πιθανότητα.

Στο παρελθόν, όταν η αστυνομία και η δικαιοσύνη ήταν ορθάνοιχτη στους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν γνωστό στην Άγκυρα ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση σκόπευε να κάνει μια κίνηση για να εμποδίσει τους γκιουλενιστές να αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, ο Ερντογάν παρουσίαζε αμέσως έναν φάκελο για το πώς είχε αποτραπεί επιδέξια μια άλλη απόπειρα δολοφονίας, καθυστερώντας έτσι αυτές τις κινήσεις.

Αναρωτιέμαι αν και σήμερα, ορισμένες ομάδες προσπαθούν να παίξουν με τον φόβο του Ερντογάν να χάσει την εξουσία με σενάρια δολοφονιών, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τις δικές τους θέσεις. Σε ένα περιβάλλον όπου ο Πρόεδρος αρνήθηκε να πιει το νερό που του έδωσε ο σωματοφύλακάς του, δεν πρέπει να αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο. Κάνω λάθος;», αναρωτιέται.

 

 

Πηγή: ethnos.gr