Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023 08:39
ΜαγνησίαΤοπικά

«Φιάσκο» η πολύκροτη υπόθεση του 2012 στο Βόλο με τα «φρουτάκια» – Αθώοι 67 από τους 77, κατέπεσαν όλες οι «βαριές» κατηγορίες


Σε «φιάσκο» εξελίχτηκε τελικά η πολύκροτη υπόθεση του παράνομου τζόγου (παράνομο στοίχημα και «φρουτάκια», που είχε συγκλονίσει τον Βόλο και την Μαγνησία τον Δεκέμβριου του 2012, όταν οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει 77 συνολικά άτομα, με βαρύτατες, όσο και εντυπωσιακές, κατηγορίες, όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ.

Χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας κατέπεσαν οι κατηγορίες αυτές για το σύνολο των κατηγοριών 67 από τα συνολικά 77 άτομα που κατηγορούνταν, ενώ από τους υπόλοιπους δέκα μόνο ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Μάλιστα άσκησε έφεση που είχε αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ταυτόχρονα, με απόφαση του δικαστηρίου, του επεστράφησαν κινητή και ακίνητη περιουσία, που είχαν κατασχεθεί.

Στους άλλους εννέα που κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 30 μήνες έως και 3,5 χρόνια και επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ποινές αυτές επεβλήθησαν, κατά περίπτωση, για τις κατηγορίες διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών – στοιχήματος χωρίς άδεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για ένα μέρος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είχε εκδοθεί ογκωδέστατο βούλευμα με βαρύτατες κατηγορίες. Η υπόθεση η οποία έπαιρνε συνεχείς αναβολές έφθασε τελικώς στις δικαστικές αίθουσες τον περασμένο Απρίλιο.

Η φωτογραφία είναι από εκείνες που διανεμήθηκαν την συγκεκριμένη περιοδο απο την Ελληνική Αστυνομία