Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023 08:35
Άλλες Ειδήσεις

Facebook: ελληνικές «πλαστές» σελίδες υπόσχονται μεγάλα δώρα για να μαζέψουν likes (εικόνες)


Για άλλη μια φορά, οι χρήστες θα πρέπει να προσέξουν στην πληροφορία που μοιράζονται.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο εμφάνισης «πλαστών» σελίδων στα social media και το Facebook έχει δείξει πως δεν μπορεί μέχρι και σήμερα να το αντιμετωπίσει δραστικά.

Τις τελευταίες ώρες έχουν εμφανιστεί και στα ελληνικά πάρα πολλές τέτοιες που υπόσχονται πολλά και πλούσια δώρα, απλά ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν like και να μοιραστούν ένα συγκεκριμένο post με ένα συγκεκριμένο λεκτικό.

Κάποια σελίδα υπόσχεται δώρο αυτοκίνητο που δεν μπορεί να πουληθεί γιατί είναι γρατσουνισμένο και ελαφρώς κατεστραμμένο «αλλά σε καλή κατάσταση» και άλλη πολλά αναψυκτικά σε ψυγεία από γνωστή μάρκα του εμπορίου.

Οι σελίδες αυτές έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, δεν έχουν καμία σχέση με τις επίσημες εταιρείες και για να μπερδέψουν τους λιγότερο υποψιασμένους χρήστες, βάζουν στο avatar τους και το εικονίδιο της πιστοποίησης.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζουν και ένα link για συμμετοχή σε διαγωνισμό που προφανώς και δεν σας βάζει σε καμία κλήρωση.

Τέτοιες πρακτικές είναι σύνηθες να βλέπουμε από επιτήδειους που υπόσχονται δώρα, μαζεύουν σε μια σελίδα πολλά likes και μετά την εμπορεύονται και την πουλάνε με… έτοιμο κοινό σε κάποιον τρίτο.

Άθελά τους, οι χρήστες δίνουν ισχύ σε τέτοιες πρακτικές, ενώ στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και φαινόμενα απάτης, όπου η συμμετοχή σε τέτοιους ψεύτικους διαγωνισμούς απαιτεί και την καταχώρηση των στοιχείων μιας κάρτας για μία μικρή χρέωση ή την εγγραφή με τα στοιχεία του λογαριασμού του facebook που γίνεται σε μια νέα φόρμα και προφανώς κλέβει τα δεδομένα για να τα πουλήσει σε τρίτους (ή στο dark web).

Παραθέτουμε μερικές από τις εικόνες των ψευδών αυτών σελίδων και διαγωνισμών που εντοπίσαμε τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό Facebook.

Facebook ψεύτικος διαγωνισμός

Facebook ψεύτικος διαγωνισμός

Facebook ψεύτικος διαγωνισμός
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com