Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024 12:33
LIFE

Eurovision 2023: Μέλος της κριτικής επιτροπής ξεκαθαρίζει για τα τεσσάρι στην Κύπρο


Δεν πέρασε απαρατήρητη η χαμηλή βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο στη φετινή Eurovision.

Οι μόλις 4 βαθμοί από την κριτική επιτροπή στον Andrew Lambrou έχουν συζητηθεί ιδιαιτέρως τις τελευταίες ώρες, με πολλούς να αναρωτιούνται με τί κριτήρια αποφασίστηκε να δοθεί το 12άρι στο Βέλγιο.

Ο Νίκος Νικολακόπουλος, ένα από τα 5 μέλη της ελληνικής επιτροπής, μίλησε στην «Ελένη» για τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία.

«Εμείς δεχτήκαμε μία πρόταση από την ΕΡΤ και την δεχτήκαμε. Όσοι ήταν στην επιτροπή είναι πολλά χρόνια στον χώρο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας και συνέχισε η διαδικασία. Μετά αξιολογήσαμε τα τραγούδια και είδαμε τα τραγούδια ζωντανά την προηγούμενη μέρα, στην πρόβα. Είδαμε 26 νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί. Εμείς βάζαμε έναν αριθμό από το 1-26, όσοι ήταν και οι διαγωνιζόμενοι δηλαδή, αλλά δεν βάζαμε βαθμό», εξήγησε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μιλήσαμε με κάποιον. Και όταν τελειώσαμε τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα, δεν ήρθε κάποιος να μας πει τι θα βάλουμε. Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε».

«Έπρεπε την Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Επίσης, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στο tweet που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της Eurovision. Ήταν η δική μας άποψη. Ακούγονται διάφορα και δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα. Δεν κάναμε κάποιο πείραμα αλλά ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε. Εμείς για παράδειγμα δεν ψηφίσαμε το ‘’Cha cha cha’’ αλλά ο κόσμος το ψήφισε. Σήμερα διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, πως χρησιμοποιείται αυτό για προσπάθεια του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή έπρεπε την Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», κατέληξε.