Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 12:56
Κόσμος

Ερντογάν: Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε εφιάλτης των εχθρών μας


«Η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού του Συμβουλίου τη Δευτέρα, προκαλώντας εκ νέου την Ελλάδα.

Φυσικά, μίλησε και για εχθρικές συμπεριφορές από την χώρα μας, προς την Τουρκία ενώ… δεν προκαλεί αίσθηση ότι τη μία στιγμή που μιλάει για διάλογο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, την ίδια ακριβώς στιγμή αναγγέλλει γεωτρήσεις στη Λιβύη.

«Επιβεβαιώσαμε τις εχθρικές συμπεριφορές»

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος: «Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα. Η φράση μας ‘θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’ έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα», αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσατντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης .

Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα SOZCU βάζει στο στόχαστρο την Αλέξανδρούπολη, τη Λέσβο και τη Σάμο λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα σημεία για την Τουρκία, επειδή εκεί υπάρχουν προηγμένα οπλικά συστήματα που συνιστούν απειλή.

Διάλογος και…. γεωτρήσεις

Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της υπογραφής του τουρκο-λιβυκού «μνημονίου» για τους υδρογονάνθρακες, το οποίο έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία διαθέτει δυο σεισμογραφικά σκάφη και πέντε γεωτρύπανα και «τα πλοία μας μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις μέχρι τα 12.000 μέτρα».

«Με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύη» πρόσθεσε.

 

 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com