ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε θύμα εκβιασμού 16χρονη: Συμμαθητές της πουλούσαν γυμνές φωτογραφίες της (vid)

Πιο συγκεκριμένα, η άτυχη νεαρή είχε στείλει φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές στον φίλο της, αλλά αυτός «φρόντισε» να τις δώσει σε έναν γνωστό του, ο οποίος επιχειρούσε να τις πουλήσει στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος της, μάλιστα, δήλωσε ότι η κοπέλα σώθηκε «χάρη στην παρατηρητικότητα δύο σπουδαίων γονέων που παρατήρησαν την ψυχική της μετάπτωση και αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει», καθώς η απελπισία την οποία ένιωθε την οδήγησαν ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία. Στο παρ’ όλίγον απονενοημένο διάβημα της, μάλιστα, περιέγραφε μέχρι και τη στιγμή της κηδείας της.

Για καλή της τύχη, όμως, η μητέρα της βρήκε στο δωμάτιο της κόρης της ένα σημείωμα που είχε γράψει μια φίλη της, η οποία προσπαθούσε να την πείσει να μην αυτοκτονήσει.

«Μια μέρα γυρνάς στο σπίτι μετά το σχολείο. Ήταν ακόμη μια απαίσια μέρα. Είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις. Πηγαίνεις στο δωμάτιό σου, κλείνεις την πόρτα και βγάζεις το σημείωμα του θανάτου σου που έγραψες, έσβησες και ξαναέγραψες από την αρχή. Μην το κάνεις» έλεγε.

Στο μεταξύ, μετανιωμένος παρουσιάστηκε ο εις εκ των δύο κατηγορουμένων που φέρονται να προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη νεαρή: «Έμαθε πως η… μου έχει στείλει γυμνές φωτογραφίες της και με παρακαλούσε έναν μήνα να του τις στείλω. Εγώ αρνιόμουν. Μια μέρα, όμως, τελικά τις έστειλα. Δύο βδομάδες μετά το θέμα πήρε έκταση, μάλωσα μαζί του, του έλεγα να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχιζε να τις στέλνει και σε άλλους, και μάλιστα να παίρνει και χρήματα γι’ αυτό».

Η δίκη των νεαρών πήρε αναβολή για Γενάρη.

 

Πηγή: ethnos.gr