Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 05:51
Βόλος

Εντυπωσιάζει το καλοκαιρινό καμπ του Α.Σ. Βόλου (φωτογραφίες)


Συνεχίζεται το αθλητικό κάμπ του Βόλου με μεγάλη συμμετοχή μικρών αθλητών-τριων που καθημερινά γυμνάζονται και διδάσκονται διάφορα ολυμπιακά αθλήματα.

Από νωρίς το πρωί, το κλειστό του ΕΑΚ (όπου γίνεται η συγκέντρωση των παιδιών) κατακλύζεται από παιδιά, παιδικές φωνές και χαμόγελα, με το σκηνικό να θυμίζει γιορτή.

Πραγματοποιούνται καθημερινά δυο προπονήσεις με γνωριμία δυο ολυμπιακών αθλημάτων (διαφορετικά κάθε μέρα) και μια διάλεξη με θέματα όπως διατροφή, ψυχολογία, πρώτες βοήθειες κ.α.

Την διοργάνωση την κάνει ο Α.Σ Βόλος σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους που καλλιεργούν  αθλητικά τμήματα (Ανόρθωση-Μπάσκετ, Αργώ-Βόλει, Τιτάνες-Κίκ Μπόξινγκ, Α.Ο. Αντισφαίρισης-Τένις, Άτλας-Στίβος, Ολυμπιονίκης-Πάλη, Κένταυρος Αγριάς-χάντμπολ).

Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι, με εξειδικευμένους προπονητές και με ειδικότητα ανά άθλημα γνωρίζουν στα παιδιά το κάθε άθλημα που καλλιεργούν. Οι προπονήσεις μέχρι στιγμής ήταν εντυπωσιακές ενώ ο μοναδικός σκοπός του αθλητικού αυτού κάμπ είναι τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν, να κάνουν νέους φίλους, να γνωρίσουν νέα αθλήματα που μπορεί κάποιο να τους κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, και πάνω από όλα να αθληθούν υγιώς και οργανωμένα αφού τα ομαδικά αθλήματα είναι κάτι που τους είχε λείψει λόγω πανδημίας και συνεπώς τα τελευταία δυο χρόνια στερήθηκαν ανάλογων εμπειριών.

Μέχρι και την τρίτη ημέρα του κάμπ, τα παιδιά έχουν γνωρίσει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλει, το κικ μπόξινγκ, το τένις, και τον στίβο. Τις υπόλοιπες δυο και τελευταίες ημέρες της πρώτης περιόδου(20/6 έως 24/6) είναι προγραμματισμένα να διδαχθούν τα αθλήματα χάντμπολ, πάλη, πινγκ πονγκ, κολύμβηση, ενώ την τελευταία μέρα θα γίνουν και αγώνες ‘survivor’.

Όλα τα παιδιά καθημερινά αθλούνται υπό την επίβλεψη γυμναστών, προπονητών με αντίστοιχη ειδικότητα του αθλήματος που διδάσκονται ενώ σε όλη την διάρκεια του κάμπ υπάρχει ιατρική κάλυψη με παρουσία ιατρού αλλά και πιστοποιημένου διασώστη.

Λόγω της τεράστιας συμμετοχής μικρών αθλητών στο αθλητικό κάμπ, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη περίοδος την ερχόμενη εβδομάδα (27/6 έως 1/7). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα καθώς είναι περιορισμένες οι θέσεις καθώς οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε μικρές ομάδες ηλικιακά.

Η διοίκηση του Α.Σ Βόλου θέλει δημόσια να ευχαριστήσει τις τοπικές ομάδες για την συνεργασία αλλά και για την παραχώρηση των προπονητών τους για το άθλημα που καλλιεργούν αφού πιστεύει ακράδαντα στη συνεργασία και στην ένωση δυνάμεων-γνώσεων που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στους μικρούς μας αθλητές και στην τοπική μας κοινωνία. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Βόλου και τον Δήμαρχο κ. Αχιλλέα Μπέο, το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τον πρόεδρο κ. Βλιώρα για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για μια διοργάνωση με επίκεντρο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και μόνο..

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932376344-Κλαδάκη Ελευθερία, 6948545658-Νταοπούλου Τόνια, 6974353403-Ντάκης Αλέξανδρος.

Δείτε φωτογραφίες