Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός στα συντρίμμια του κτηρίου που κατέρρευσε χθες το πρωί στην Πλάκα, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην όδο Λυσικράτους στην καρδιά της Αθήνας.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι πρόκειται για γυναίκα, ωστόσο τελικά όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής πρόκειται για άνδρα.
Τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται
Πλέον οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό ακόμη τεσσάρων ατόμων που παραμένουν αγνοούμενα, ενώ οι αρχές διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας, τα οποία, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, οφείλονται σε διαρροή φυσικού αερίου.
Τα ξημερώματα είχε ανασυρθεί νεκρή μια γυναίκα, Αμερικανίδα, η οποία διέμενε μαζί με τον σύντροφό της και άλλο ένα ζευγάρι, επίσης υπηκόους των ΗΠΑ, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στον πρώτο όροφο του κτηρίου που κατέρρευσε.
Στον δεύτερο όροφο του κτηρίου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διέμενε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 6 οχήματα, εκ των οποίων δύο ειδικά διασωστικά οχήματα της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και τρεις σκύλοι έρευνας-διάσωσης. Οι διασώστες χρησιμοποιούν ειδικά γεώφωνα ανίχνευσης ήχου στα ερείπια, καθώς και ειδικές κάμερες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Παρασκευής (25/9), προκαλώντας την κατάρρευση του κτηρίου και εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και σταθμευμένα οχήματα.













