Αίσιο τέλος είχε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η περιπέτεια των τριών παιδιών, δύο κοριτσιών και ενός αγοριού από τη Γερμανία, τα οποία ξεκίνησαν πεζοπορία με προορισμό το Βένετο, όμως εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο μονοπάτι, με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από την πυροσβεστική για τον εντοπισμό τους.
Επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο ίδιος ο διοικητής πυροσβεστικών δυνάμεων ν. Μαγνησίας Νίκος Ιερεμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, σε απόκρημνο σημείο, στη διαδρομή από Μακρινίτσα προς Βένετο. Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν ξεκινήσει από το Πουρί, τελικά διευκρινίστηκε στη συνέχεια ότι ξεκίνησαν νωρίς χθες τα πρωί από τη Μακρινίτσα με κατεύθυνση- μέσω μονοπατιών- την περιοχή «Πετρομέλισσο» στον οικισμό Βένετο. Στη διαδρομή επέλεξαν να μεταβούν και στη Μονή Φλαμουρίου στην περιοχή της Ανω Κερασιάς. Συνεχίζοντας για Βένετο χάθηκαν και μέσω του 112 ζήτησαν βοήθεια. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους ήταν δύσκολη, καθώς είχε ήδη νυχτώσει και οι πυροσβέστες προκειμένου να τους προσεγγίσουν χρειάστηκαν ειδικό εξοπλισμό.
Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν με φακούς για να προσεγγίσουν τους τρεις νεαρούς τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα θυμούνται για καιρό αυτή την περιπέτεια.