MobileΒόλοςΤοπικά

Έντονη αντίδραση εργαζομένων ΑΓΕΤ: Η πολιτική ανευθυνότητα οδηγεί την κατάσταση στα άκρα

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΓΕΤ  καταδικάζει  τα προχθεσινά, “πρωτοφανή και ακραία επεισόδια βίας στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ” και μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να απειληθεί στο μέλλον η σωματική ακεραιότητα, ακόμη και η ίδια η ζωή των συναδέλφων μας εργαζομένων, καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα της Μαγνησίας, που θεωρεί ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων για την διγλωσσία τους.

” Υπεύθυνοι για τα επεισόδια αυτά, που πρέπει να τονισθεί ότι αποτελούν απλά τη φυσιολογική κλιμάκωση επικίνδυνων παιχνιδιών και αλληλοσυγκρουόμενων κομματικών στοχεύσεων, δεν είναι μόνον οι φυσικοί αυτουργοί (συλληφθέντες και μη), αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, που εμείς  θεωρούμε και τους βασικούς υπαιτίους.

Πρόκειται γι αυτούς, που όλα αυτά τα χρόνια, παραβλέποντας τις καθαρές και αδιαμφισβήτητες πολιτικές αποφάσεις που λήφθηκαν στη Βουλή γύρω από την εγκεκριμένη, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρήση εναλλακτικών συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από την θεσμική τους ανεπάρκεια αρνούμενοι να βγουν ξεκάθαρα και να πουν την αλήθεια, ενθαρρύνοντας έτσι όλα αυτά τα φαινόμενα αλλά και στοχοποιώντας πια ανοιχτά όλους τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες πρωτοφανούς πολιτικής υποκρισίας, με θέσεις επαμφοτερίζουσες, ιδίως από εκείνους που μέσα από τον αντιπολιτευτικό τους λόγο σήμερα διατείνονται ότι εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία και υπερασπίζονται, δήθεν τη δημόσια υγεία της. Αλήθεια, γιατί, τόσα χρόνια, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, από τη θέση, τότε, της κυβερνητικής εκπροσώπησης, δεν έβγαιναν ξεκάθαρα να υπερασπισθούν την αλήθεια;

Καλούμε λοιπόν προ των ευθυνών τους, πρώτα από όλους, τη Διοίκηση της εταιρίας για την ολιγωρία επικοινωνίας και διαχείρισης που έχει επιδείξει απέναντι στο τόσο σοβαρό θέμα της χρήσης εναλλακτικών όσο και για την ανεπαρκή κοινωνική της ευθύνη. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς επίσης και τους τοπικούς εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης (πρώην κυβέρνησης), για τη μη ξεκάθαρη θέση επί σειρά ετών γύρω από το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, προειδοποιώντας και τονίζοντας τους ότι δημιουργούν προϋποθέσεις να ευδοκιμούν συμβάντα σαν το προχθεσινό και ίσως μελλοντικά πιο ακραία. Για μας, «δράστες» των προχθεσινών επεισοδίων δεν ήταν μόνον πρόσωπα πρόθυμα να συγκαλύψουν αλήθειες, αλλά και πρόσωπα που με την πολιτική τους ανευθυνότητα οδηγούν την κατάσταση στα άκρα.

Όσοι σήμερα αφήνουν να εννοηθεί ότι η καύσιμη ύλη που εγκρίθηκε να χρησιμοποιεί η ΑΓΕΤ είναι πράγματι επικίνδυνη, ας βγουν ονομαστικά και ρητά και ας το δηλώσουν, απολογούμενοι, όμως τότε, γιατί όλον αυτό τον καιρό απέκρυπταν την αλήθεια από τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας συναινώντας στη χρήση της. Εκτός και αν θεωρούν ότι με την πειθώ των ροπάλων η τοπική κοινωνία θα λάβει τις απαντήσεις.

Ως σωματείο εργαζομένων μέλημά μας, εκτός του δικαιώματος στην εργασία, της υγείας και ασφάλειας της ίδιας μας της ζωής και των οικογενειών μας, είναι και η αξιοπρεπής θέση μας μέσα στην τοπική κοινωνία. Δηλώνουμε δε πως δεν θα ανεχτούμε την περαιτέρω στοχοποίησή μας. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας και των οικογενειών μας τελειώνουν εδώ.

Μαζί με τις γενιές εργαζόμενων, που πέρασαν από δω και μαζί με αυτές που θα ‘ρθουν στο μέλλον, παλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε για να διατηρήσουμε την ΑΓΕΤ πραγματικό «Ηρακλή» της τοπικής μας οικονομίας και της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε, λοιπόν, αυτό το έργο να το γκρεμίσουν τώρα οι κομματικές σκοπιμότητες, η μικροψυχία και ο καιροσκοπισμός κάποιων «νάνων», που κρύβονται πάντα πίσω από το «πλήθος» και την «κοινωνική μάσκα», για να κρύψουν τα χαμηλά αναστήματά τους”

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com