1 2
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024 22:12
ΒόλοςΤοπικά

Εννέα νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Βόλου


Στην κατασκευή εννέα νέων και ασφαλών παιδικών χαρών για τους λιλιπούτειους δημότες προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και δαπέδων παιδικών χαρών, συνολικού προϋπολογισμού 199.380,84 ευρώ.

Πρόκειται για εννέα σύγχρονες παιδικές χαρές που θα διαμορφωθούν το επόμενο οκτάμηνο στις περιοχές Αγιος Ονούφριος σε έκταση 860τ.μ., Αγιος Βλάσιος σε έκταση 200τ.μ., Μικροθήβες σε έκταση 360τ.μ., Μελισσάτικα σε έκταση 392τ.μ., Σταγιάτες σε έκταση 110τ.μ., Φυτόκο, σε έκταση 296τ.μ., Μακρινίτσα σε έκταση 246τ.μ., Δράκεια σε έκταση 338τ.μ. και Ανω Βόλο σε έκταση 373τ.μ.

Στις νέες παιδικές χαρές θα υπάρχουν κούνιες, γύροι, τραμπάλες, εξοπλισμός αναρρίχησης, φυσική άμμος, ενώ οι χώροι θα περιφραχθούν και θα σηματοδοτηθούν.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής δόθηκε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Από το 2014 έως και σήμερα έχει επενδυθεί ποσό περίπου ενός εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση νέων, πιστοποιημένων και ασφαλών παιδικών χαρών σε κάθε δημοτική ενότητα. Ηδη έχουν κατασκευαστεί 42 παιδικές χαρές και με τις εννέα που δημοπρατούνται άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο επίπεδο. Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις οι παιδικές χαρές, συμπαρασύρουν και την αναμόρφωση των πλατειών που τις φιλοξενούν.