ΘεσσαλίαΤρίκαλα

Ένα έργο τέχνης για τον Βασίλη Τσιτσάνη στα Τρίκαλα (φωτο)

Στην τελική ευθεία έχει μπει ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης που ετοιμάζεται στο Μουσείο Τσιτσάνη στην πόλη μας και αφορά την προσωπογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη. Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες του «Πρωινού Λόγου» ήδη το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ήδη είναι ορατό για τους επισκέπτες, αν και ακόμη δεν έχει πάρει την τελική του μορφή.

Προσωπογραφία του Τρικαλινού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, “χτισμένη” από δεκάδες χιλιάδες ψηφίδες γρανίτη με δημιουργούς τον Γιώργο Κουρμέτζα και τον Μιχάλη Κουφογιάννη.

Οι δύο φίλοι, με διακρίσεις στο παρελθόν αλλά και πρωτιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Μωσαϊκού στην Ιταλία το 2013, συνθέτουν το ψηφιδωτό εδώ και οκτώ (8) μήνες για να τοποθετηθεί στο Μουσείο “Βασίλη Τσιτσάνη” στις παλιές Φυλακές της πόλης των Τρικάλων, ενόψει τον επίσημων εγκαινίων.

Το ψηφιδωτό που έχει εμβαδό 18 τετραγωνικά μέτρα δεν θα μπορούσε να δουλευτεί σε πάγκο ή σε εργαστήρι και για τον λόγο αυτό ο δήμος Τρικκαίων τους έχει παραχωρήσει αίθουσα σε παλιό δημοτικό σχολείο της πόλης ενώ για την ολοκλήρωσή του οι δημιουργοί του απασχολούνται 6 με 8 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας ειδικά στρώματα ή και στα γόνατα κάποιες φορές. Ενώ πλέον η εργασία έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Δείτε φωτογραφίες:

Ένα έργο τέχνης για τον Βασίλη Τσιτσάνη στα Τρίκαλα (φωτο)

 

 

 

Πηγή: trikalaola.gr