Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024 12:15
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη – Συνεργάτες του εισηγούνται διαγραφές στελεχών


Μόλις λίγες ώρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τις αλλαγές που έκανε στο οργανόγραμμα του κόμματος ξεκίνησαν οι γκρίνιες και οι αντιδράσεις από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, θεωρήθηκε αναγκαία η πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου προκειμένου να κοπάσουν οι αντιδράσεις μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, πολλές από τις οποίες εκφράστηκαν και δημόσια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αντέδρασε δημοσίως λέγοντας ότι έμαθε από τα ενημερωτικά site ότι αντικαταστάθηκε, ενώ λίγο αργότερα και ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, έκανε παρόμοια δήλωση.

Μάλιστα αναγκάστηκε να παρέμβει στο θέμα ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος έδωσε την δική του διάσταση για τις αποφάσεις που πήρε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για τον τρόπο που τις εκτέλεσε: “Νομίζω ότι κανένας σχηματισμός και καμία ομαδική προσπάθεια δεν πρόκειται να πάει μπροστά χωρίς πειθαρχεία και οργάνωση.

Και αυτό εννοώ όταν λέω ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει έτσι ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι θέσεις των μελών και οι αποφάσεις των οργάνων είναι σεβαστές και “ό,τι χρειάζεται να περνάει μέσα από τα όργανα, θα περνάει μέσα από τα όργανα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πάντως χθες έτοιμος να κάνει πράξη τη δήλωση του “ο πρώτος είναι πρώτος αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος”.

Λίγες ώρες μετά την νίκη του συνάντησε την Έφη Αχτσιόγλου, όπου της πρότεινε να αναλάβει όποια θέση θέλει εκείνη, αλλά η απάντηση που έλαβε από την πρώην υποψήφια πρόεδρο ήταν ότι δεν είχε ενέργεια μετά από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πληροφορίες πάντως λένε ότι Έφη Αχτσιόγλου εξ αρχής είχε αποφασίσει να μην εμπλακεί στην νέα περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από την επιθετική στάση που κρατούν κάποια στελέχη της Ομπρέλας.

Ο Νίκος Φίλης άλλωστε χθες έδειξε με τι προθέσεις θα κινηθούν κάποια στελέχη από την τάση των 53. Σε συνέντευξη του συνέκρινε τον με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ για μία ακόμα φορά επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. “Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι «δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός»”., είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός ενώ επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν πήρε θέση στην εκλογική αναμέτρηση.

“Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε – να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας – και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό”, του απάντησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Και πρόσθεσε: “Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο Πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε”.

Πληροφορίες λένε πάντως ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών που τον αμφισβητούν δημόσια, αλλιώς το κόμμα θα ξαναμπεί σε φάση εσωστρέφειας.

 

 

Πηγή: newsit.gr