ΒόλοςΤοπικά

ΕΚΒ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το οποίο θα πραγματοποιήσει την απεργιακή του συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο χώρο του ΕΚΒ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

» Στον νομοθετικό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον οποίο επιχειρείται να περιορισθεί ο ρόλος των Συνδικάτων και να καταργηθούν βασικά, και κερδισμένα με πολύχρονους αγώνες, εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας την αγορά εργασίας σε νέο, εργασιακό Μεσαίωνα, απαντάμε με τον αγώνα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να προετοιμάσετε οργανωτικά τους χώρους σας και να πάρετε μαζικά μέρος στην 24ωρη Απεργία, την Τετάρτη 2 Oκτωβρίου και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΕΚΒ, που θα γίνει στις 10:00 το πρωϊ, στο ΕΚΒ.

Οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίες. Μία προς μία αποτελούν απαράδεκτες, μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα!

Και αυτό θα συμβεί, εάν αφήσουμε –όπως θέλουν– να υπερισχύσουν οι ατομικές συμβάσεις αντί των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων, να καταργηθούν οι 3ετίες, να γίνει νόμος το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων και η περιστολή των ελευθεριών του, ιδίως το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας!

Αν αυτά, τα συνδυάσουμε και με την επιδιωκόμενη κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, την Ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έχουμε μπροστά μας επικίνδυνα δείγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το «καλημέρα» ανάληψης της εξουσίας της.

Σε όλα αυτά, η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της υποχώρησης ούτε της αγωνιστικής αδράνειας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία,
  • Κατώτατο μισθό 751 ευρώ,
  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
  • Δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης,
  • Σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην προσπάθεια περιορισμού της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη Απεργία της 2 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, στις 10:00 το πρωϊ, στο ΕΚΒ»