1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 01:59
ΜαγνησίαΤοπικά

Εκτός ενίσχυσης για τον Ντάνιελ οι επιχειρηματίες στα Καλά Νερά


Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης με κοινοποίηση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, την αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας απέστειλε ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών για τον αποκλεισμό της περιοχής από τη δράση του υπουργείο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παράλειψη αυτή δεν έγινε εκ προθέσεως αλλά οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση των υπευθύνων σύνταξης της πράξης, οι οποίοι αγνόησαν αρκετές περιοχές του Πηλίου που επλήγησαν και μάλιστα με πολλές επιχειρήσεις όπως τα Καλά Νερά. Σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή των Καλών Νερών στο Πήλιο, επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την κακοκαιρία Daniel και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να ανταπεξέλθει.. Εκτός από τις ζημιές στις υποδομές των επιχειρήσεων είχαμε και κατακόρυφη πτώση των εσόδων, αφού ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις στα καταλύματα μετά την 5η Σεπτεμβρίου, ενώ ακόμη και οι υπάρχοντες επισκέπτες αποχώρησαν εκτάκτως.

Ζητούμε από το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο γνωρίζει τις πληγείσες περιοχές, να εκδώσει συμπλήρωμα της ανωτέρω δράσης και να προσθέσει αυτές που παρέλειψε, παρατείνοντας ταυτόχρονα την λήξη υποβολής των αιτήσεων.

Καλούμε επίσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας να ενημερώσουν σχετικά το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να μην υπάρχουν πληγείσες περιοχές και επιχειρήσεις που δεν θα ενισχυθούν».