ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώθηκε κι άλλη κατάληψη στο κέντρο: Πώς ζούσαν οι 130 μετανάστες στο παλιό σχολείο

Περισσότεροι από 130 μετανάστες ζούσαν στο κτήριο που εκκενώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την αστυνομία, καθώς τελούσε υπό κατάληψη από το 2014.
Πρόκειται για το κτήριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτου στο Κολωνάκι το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2014.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της επιχείρησης που δημοσιοποίησε η αστυνομία, στο εσωτερικό του κτηρίου οι μετανάστες είχαν στήσει κανονικό «νοικοκυριό», μέσα στις πρώην σχολικές αίθουσες.

katalipsi-thranio-ena

 

katalipsi-thranio-dyo

 

school_ar

 

athens2

Ανάμεσα από θρανία που έμεναν ξεχασμένα στο κτήριο έστησαν πρόχειρα κρεβάτια στο πάτωμα και από τους παλιούς σχολικούς πίνακες κρεμούσαν ρούχα και αντικείμενα.

athens8

 

athens7

Στο κτήριο, από νωρίς το πρωί επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και τη συνδρομή ψυχολόγων και πολιτισμικών διαμεσολαβητών.

Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, το κτήριο αυτό αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπου στεγαζόταν αρχικά η «Γερμανική Σχολή» και από το 1970 μέχρι το 1983 το «Βαρβάκειο».

athens6

 

athens5

 

athens4

 

athens3

 

athens1

 

katalipsi-exarchia-dyo

 

katalipsi-exarchia-ena

 

katalipsi-exarchia-tessera

 

katalipsi-exarchia-tria

 

police_AR

 

eksarxeia_ar

 

eksarxeia1

 

eksarxeia2

 

eksarxeia3

 

eksarxeia4

 

Πηγή: protothema.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com