Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024 03:38
Άλλες Ειδήσεις

Εκεί που μένουν οι εκατομμυριούχοι: Αυτές είναι οι πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2024


Κάθε χρόνο, κυκλοφορούν και νέες λίστες που απαριθμούν τις καλύτερες πόλεις του κόσμου με βάση το φαγητό και το ποτό, τον πολιτισμό, τη μυρωδιά ή τη νυχτερινή ζωή, αλλά ένα πράγμα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων.

Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μην “μπούμε μέσα” στο τέλος κάθε μήνα, πολλές από τις πόλεις που κάποιοι αποκαλούν “σπίτι” τους είναι και “παιδικές χαρές” για τους υπερπλούσιους. Και για να μας αποκαλύψει ποιες πόλεις είναι οι πλουσιότερες στον κόσμο, η εταιρεία Henley & Partners δημοσίευσε την ετήσια έκθεση World’s Welathiest Cities Report για το 2024. Για να καταλήξει στην κατάταξη, η εταιρεία αξιολόγησε τον αριθμό των εκατομμυριούχων (και δισεκατομμυριούχων) που κατοικούν σε κάθε πόλη.

Έτσι, βλέπουμε πως η πόλη της Νέας Υόρκης κατάκτησε την πρώτη θέση για άλλη μια χρονιά. Έχει έναν ασύλληπτο συνολικό πλούτο ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στους 349.500 εκατομμυριούχους και 60 δισεκατομμυριούχους που την αποκαλούν σπίτι τους. Η ίδια έκθεση αποκάλυψε ότι η Νέα Υόρκη είναι η δεύτερη πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς μετά το Μονακό.

Στη δεύτερη θέση ήρθε το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο είχε ρυθμό αύξησης των εκατομμυριούχων κατά 82% τα τελευταία δέκα χρόνια, και στην τρίτη θέση ήταν το Τόκιο, το οποίο φιλοξενεί περίπου 298.300 εκατομμυριούχους.

Αυτές είναι οι δέκα πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο:

  1. Νέα Υόρκη
  2. Σαν Φρανσίσκο
  3. Τόκιο
  4. Σιγκαπούρη
  5. Λονδίνο
  6. Λος Άντζελες
  7. Παρίσι
  8. Σίδνεϊ
  9. Χονγκ Κονγκ
  10. Πεκίνο