Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 06:59
ΒόλοςΤοπικά

Εγκαίνια του Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας με βράβευση της εθνικής πόλο ανδρών


Πανηγυρικό χαρακτήρα παίρνει η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος», μετά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τα επίσημα εγκαίνια της αθλητικής εγκατάστασης αναμένεται να γίνουν τον Φεβρουάριο με τη φιλοξενία φιλικού αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών Ελλάδας και της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών ΗΠΑ, στη διάρκεια του οποίου μάλιστα θα βραβευτεί η ελληνική ομάδα για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού στο Τόκυο.

Το Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας αναμένεται να επαναλειτουργήσει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ο χώρος είναι κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2020 προκειμένου να γίνουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του, που πλέον έχουν ολοκληρωθεί και αυτή την περίοδο γίνονται οι δοκιμές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Γιώργο Βλιώρα, στο κτίριο έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη, έχει γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών με διπλά, έχει αλλάξει ο καυστήρας και το σύστημα του κλιματισμού, αντικαταστάθηκε ο φωτισμός με νέο τύπου LED, έχουν εξωραϊστεί τα αποδυτήρια και έχουν γίνει ελαιοχρωματισμοί.

Με το έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, το Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας αναβαθμίζεται ενεργειακά. «Με τις παρεμβάσεις στις οποίες προχωρήσαμε μειώνουμε την ενεργειακή κατανάλωση κατά 40%», σημείωσε ο κ. Βλιώρας.

Αυτή την περίοδο, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και γίνεται δοκιμή στη σύνδεση με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, το Κολυμβητήριο θα αποδοθεί προς χρήση.

Εγκαίνια με μεγάλη αθλητική διοργάνωση

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το πιθανότερο στις 16 Φεβρουαρίου και θα λάβουν σύμφωνα με πληροφορίες πανηγυρικό χαρακτήρα. Την πισίνα θα εγκαινιάσουν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών Ελλάδος και ΗΠΑ που θα δώσουν μεταξύ τους φιλικό αγώνα, ενώ στο τέλος ο Δήμος Βόλου θα τιμήσει την ελληνική ομάδα για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.